Росія вшанувала "своє" Різдво ударом по церкві поблизу Херсона
Росія вшанувала "своє" Різдво ударом по церкві поблизу Херсона

Росія вшанувала "своє" Різдво ударом по церкві поблизу Херсона

Сьогодні окупанти, попри те, що святкують Різдво, обстріляли будинки і ринок в Херсоні та церкву поблизу обласного центру, є загиблі і поранені.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін в Telegram. "Російська армія кілька годин безперервно обстрілювала житлові квартали Херсона. Били по одному з ринків та житлових будинках. Сьогодні окупанти обірвали життя двох херсонців", - зазначає він. 

За його словами, ще двоє людей знаходяться у лікарні з пораненнями. 

Він продемонстрував відео, де видно зруйновані приватні будинки, а швидка шпиталізує поранену.

Також Херсонська обласна державна адміністрація повідомила, що російська армія обстріляла церкву у селі Садове поблизу Херсона.

"Постраждав 73-річний чоловік. У нього діагностували вибухову травму та уламкове поранення черева", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що потерпілого госпіталізували,  йому надається медична допомога.

Вчора на "старий" Святвечір Херсонській області також дісталося

Вчора російські окупанти також обстрілювали населені пункти Херсонської області. 

Окупанти здійснили 9 артилерійських обстрілів населених пунктів. Зокрема, гатили 5 разів по Херсону, двічі - по Тягинці. Обстріляли Білозерку та Червоний Маяк на Херсонщині, а також Очаків на Миколаївщині. 

За даними Сил оборони, внаслідок артилерійських обстрілів поранено 5 цивільних, з них дві дитини 9 років. Пошкоджено півтора десятка приватних будинків та автомобілі.

Очільник Херсонської ОВА Олександра Прокудін повідомив, що поранені діти - 9-річні близнюки, які  разом з батьками їхали в машині між Дар’ївкою та Федорівкою, коли ворог відкрив вогонь.

Хлопчиків доставили до лікарні. В одного - травма стопи, в іншого - м’яких тканин передньої черевної стінки.

Теги за темою
Херсон
Джерело матеріала
loader