Ракети долають російську ППО та вражають намічені цілі: ISW про удари по Криму
Ракети долають російську ППО та вражають намічені цілі: ISW про удари по Криму

Ракети долають російську ППО та вражають намічені цілі: ISW про удари по Криму

У тимчасово окупованому Криму українські ракети і безпілотники “проникають крізь російську систему” ППО і вражають намічені цілі.

Про це свідчать дані, що проаналізовали експерти

У звіті нагадують, що джерела РФ запевняють, що в ніч з 5 на 6 січня українські сили чотирма крилатими ракетами Storm Shadow завдали удару по адміністративній будівлі на російському аеродромі в окупованих Саках (Крим).

Зараз дивляться

Тоді над Чорним морем і Кримом, згідно повідомлень Міністерства оборони РФ, російські сили знищили п’ять українських безпілотників і чотири ракети. Шість українських ракет Нептун над північно-західною частиною Чорного моря начебто було відмінусовано 6 січня.

Командувач ВПС України генерал-лейтенант Микола Олещук подякував українським пілотам за успішне ураження цілей на аеродромі Саки, але не уточнив, чи йдеться про українські удари 4, 5 або 6 січня.

Також, починаючи з 4 січня, за повідомленнями українських офіційних особ та джерел, наші сили також атакували радіолокаційні системи протиповітряної оборони та центру зв’язку у Євпаторії, склади боєприпасів поблизу Первомайського (82 км на північ від Сімферополя) та російський командний пункт під Севастополем.

– Українські та російські звіти вказують на те, що українські ракети та безпілотники проникають через російську протиповітряну оборону в окупованому Криму та успішно вразили деякі намічені цілі, – підсумовують аналітики.

Також у звіті наводять слова російського мілблогера, пов’язаного з Кремлем, що українські сили завдають ударів, спрямованих на послаблення російської системи ППО над окупованим Кримом.

Наразі ISW не береться оцінювати мету нинішньої української кампанії із завдання ударів по російських тилових районах в окупованому Криму, однак згадує атаки влітку 2023 року російської військової інфраструктури, штабів, логістичних маршрутів та об’єктів Чорноморського флоту.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Тоді це, як зауважують аналітики, допомогло витіснити російські військово-морські операції із західної частини Чорного моря, а метою ударної кампанії було послаблення здатності російських військових використовувати Крим як плацдарм і тил для оборонних операцій на півдні України.

Теги за темою
Крим
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader