У МЗС Італії закликали до створення армії ЄС
У МЗС Італії закликали до створення армії ЄС

У МЗС Італії закликали до створення армії ЄС

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні переконаний, що Європейський Союз має сформувати власну об’єднану армію, яка могла б зіграти роль у підтриманні миру та запобіганні війн та конфліктів.

Таяні наголосив, що тісніша європейська співпраця в оборонній сфері є пріоритетом для партії Forza Italia, яку він очолює.

"Якщо ми хочемо бути миротворцями у світі, нам потрібна європейська армія. І це фундаментальна передумова для того, щоб отримати можливість мати ефективну європейську зовнішню політику", — пояснив він.

Європейська оборонна співпраця піднялася на політичний порядок денний після повномасштабного вторгнення РФ в Україну майже два роки тому.

Однак зусилля були більше зосереджені на розширенні НАТО, коли Фінляндія, яка є членом ЄС, приєдналася до альянсу минулого року, тоді як Швеція наразі перебуває на шляху до вступу.

Окрім того, за словами Таяні, 27 країн ЄС повинні оптимізувати своє керівництво та мати єдине президентство, а не нинішню структуру президента Європейської ради та глави Європейської комісії.

Зауважимо, через свої імперські амбіції Росія становить найбільшу та найгострішу загрозу для країн НАТО. У разі "заморожування" війни в Україні, Москві знадобиться шість-десять років, щоб відновити свою армію. Протягом цього періоду Німеччина спільно з Альянсом повинні дати можливість своїм Збройним силам боротися з Росією. Тільки так можна буде зменшити ризик наступної війни в Європі, зазначили у звіті Німецького товариства зовнішньої політики.

Джерело: Букви

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader