В Києві вирішили розформувати три добровольчі підрозділи - командир ДФТГ
В Києві вирішили розформувати три добровольчі підрозділи - командир ДФТГ

В Києві вирішили розформувати три добровольчі підрозділи - командир ДФТГ

В Києві вирішили розформувати три добровольчі підрозділи - командир ДФТГ
Така тенденція свідчить, що у владі думають не про перемогу, а про компроміси з нашим ворогом.
Про це в коментарі заявив командир добровольчого формування "Воля" Київської територіальної громади Сергій Філіпов.

“ В Києві на правому березі  вирішили знищити три добровольчі підрозділи.  У владі чомусь думають, що ці люди після розформування підуть служити до лав ЗСУ. Однак це не так. Зокрема,  30% нашого ДФТГ - люди, які за своїм віком (60+) не можуть бути призвані в армії. Приблизно такий же відсоток - добровольці, що мають відстрочку від призову через бронь, стан здоров’я або доглядають старих чи інвалідів. Хоча з нашого  підрозділу близько 200 людей ще до розформування пішли служити до ЗСУ”,- каже С.  Філіпов.

На його думку, причина знищення столичних ДФТГ - політична. 

“ Скоріш за все це вплив московських наративів. Добровольці - це ополчення, яке з’явилося без держави. Ці люди прийшли захищати Київ та готові покласти своє життя. Так вийшло, що вони залишилися живими. Багато з них пішли до армії. А ті, хто не зміг, пішли у добровольчі формування. А знищення ініціативних підрозділів може забезпечити владі спокійне життя. При тому, що ми зараз перебуваємо в такому стані, що треба готуватися до чергового наступу москви на Україну та Київ. Тому причина знищення - політична”,- каже С.  Філіпов.

Зокрема, на його думку, влада може боятися, що ці люди підуть у політику.

“ Якщо ми не займаємося політикою, то вона займається нами. А бійці з добровольчих формувань самоорганізовані, ініціативні та вміють впливати на людей. Владі завжди страшно, коли люди без її відома чимось займаються. Особливо це стосується людей, які без грошей пішли відстоювати свою державу. Ще раз наголошу, що на наше утримання держава не витрачає жодної гривні. Все робиться за кошти добровольців. По суті це можна назвати військовим волонтерством”,- зазначає С.  Філіпов.

Він підкреслив, що влада нічого не зробила, щоб на місці розформованих батальйонів з’явилися нові підрозділи.

“ А враховуючи останні розмови, що на військовий бюджет не вистачає мільярдів гривень, влада вирішила відмовитися від безплатних послуг патріотів. Таке рішення на користь ворогам”,- каже С.  Філіпов.

Також за його словами, зараз до столичних підрозділів повертаються люди з фронту. 

“Це певна реабілітація для таких військових, які повернулися пораненими та контуженими. В ДФТГ вони знаходять друзів, побратимів і можуть хоч якимось чином стати на оборону держави”,- підкреслив командир добровольчого формування "Воля”.

На його думку, якщо розформування ДФТГ по країни продовжиться, то це буде підрив віри у нашу державу та керівників. 

“Вже з’являються думки, що у владі думають не про перемогу,  а про компроміси з нашим ворогом”,- резюмує С.  Філіпов.

Джерело матеріала
loader
loader