У ЄС ще є шанс надати Україні 1 млн снарядів до весни – єврокомісар
У ЄС ще є шанс надати Україні 1 млн снарядів до весни – єврокомісар

У ЄС ще є шанс надати Україні 1 млн снарядів до весни – єврокомісар

Євросоюз все ще здатний досягти своєї мети щодо виробництва мільйона артилерійських снарядів до березня або ж квітня цього року, які потім можуть бути відправлені в Україну.

Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретон.

– Я хочу сказати вам тут сьогодні, що ми будемо дотримуватися наших зобов’язань, – наголосив він.

Зараз дивляться

Для досягнення цієї мети, за його словами, необхідно скоротити експорт до країн, що не є членами ЄС, і тиснути на оборонну промисловість країн-членів з метою нарощування виробництва.

На його думку, ЄС може зрівнятися з Росією у виробництві озброєнь протягом 18 місяців – двох років, зауваживши, що для Євросоюзу “надзвичайно важливо мати такий самий потенціал”.

– Я вважаю, що ми повинні мати величезний оборонний фонд, який допоможе нам прискоритися, можливо, в розмірі €100 млрд. Я переконаний, що ми це зробимо, – підсумував Бретон.

У березні 2023 року глави Міноборони та МЗС країн ЄС погодили Ним передбачено передання Києву протягом 12 місяців 1 млн снарядів.

Проте європейська оборонна промисловість переживає не найкращі часи, а мета виглядає все більш сумнівною. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив у листопаді, що надати снаряди вчасно буде неможливо.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело матеріала
loader
loader