У «Тузлівських лиманах» через голод можуть загинути декілька десятків перелітних птахів
У «Тузлівських лиманах» через голод можуть загинути декілька десятків перелітних птахів

У «Тузлівських лиманах» через голод можуть загинути декілька десятків перелітних птахів

На Одещині деякі птахи не змогли полетіти до теплих країн через сильний шторм. Про це повідомив співробітник національного природного парку "Тузловські лимани Іван Русєв.  

- У зимовий період під час війни два десятки крихких світлокрилих крачок опинилися в полоні шторму. У цю пору року їхні сім'ї зазвичай перебувають в Африці, але близько двадцяти птахів виявилися "застряглими" на Тузловських лиманах через негоду, - розповів він.

Через складні погодні умови птахам добувати їжу в основному комах стає вкрай складно. Вони змушені сідати на берег у пошуках їжі, як мотиль, але навіть цей спосіб стає недоступним через морози.

Через зміни у кліматі, включаючи невелике похолодання у грудні, та вплив війни з Росією, у національному парку залишилися "дезорієнтовані" птахи. Деякі з них залишаються зимувати на лиманах, але ускладнені умови харчування, спричинені холодом, негативно впливають на їх добробут.

  • 8 січня в Ірпені рятувальники витягли з замерзлої водойми лебедя, чиї лапи були застрягли в льоду. Птах, що мешкав на набережній, опинився в крижаній водоймі через швидке настання морозів
  • 30 грудня під час перевірки скель біля острова Гротто, неподалік Галіндеза, де знаходиться українська антарктична станція імені академіка Вернадського, полярники виявили молодняк домініканських мартинів та полярних крячків.
  • 18 грудня харківський екопарк надали притулок водоплавним птахам з усіх куточків Харківської області – лебедям, качкам, гусям, водоплавним курочкам, які не змогли полетіти на південь.
У «Тузлівських лиманах» через голод можуть загинути декілька десятків перелітних птахів - Фото 1
У «Тузлівських лиманах» через голод можуть загинути декілька десятків перелітних птахів - Фото 2
Фото
Фото
10 Сiчня14:22
Джерело матеріала
loader