У Міноборони США не мають доказів розкрадання зброї, переданої Україні
У Міноборони США не мають доказів розкрадання зброї, переданої Україні

У Міноборони США не мають доказів розкрадання зброї, переданої Україні

Пентагон не має достовірної інформації, що зброя, яку Сполучені Штати передали Україні, потрапила “не в ті руки”.

Про це заявив речник Міністерства оборони США Патрік Райдер під час пресбрифінгу 11 січня.

Його запитали, чи міг би він прокоментувати звіт генерального інспектора щодо проблем з обліком військової допомоги, яка була надана Україні.

Зараз дивляться

– На сьогодні немає жодних достовірних доказів потрапляння не в ті руки передової конвенційної зброї, яку США передали Україні, – сказав Райдер.

Таким чином він повторив заяву заступника речника Держдепу США Веданта Патела, який вказував, що у зовнішньополітичного відомства Америки немає достовірної інформації, яка б вказувала на крадіжку або потрапляння зброї США в чужі руки.

Водночас Райдер заявив, що Україна “запропонувала безпрецедентний доступ до інформації, що стосується обладнання, яке ми надаємо”.

– Таким чином, вони повністю розуміють і підтримують нашу потребу у звітуванні, – сказав він.

Патрік Райдер наголосив, що важливим фактором у цьому питанні є дезінформаційні кампанії Росії, в яких поширюється інформація про недоброчесність України у тому, як відбувається використання допомоги від США.

– Факт у тому, що ми бачимо, як українці використовують ці спроможності на полі бою. Ми бачимо, що вони використовують їх ефективно, – додав він.

Звіт генінспектора США про військову допомогу Україні

Теги за темою
США Пентагон
Джерело матеріала
loader