Історія дитини, яку вбиває ракета: український фігурист виступив на ЧЄ з "плямою крові" на сорочці
Історія дитини, яку вбиває ракета: український фігурист виступив на ЧЄ з "плямою крові" на сорочці

Історія дитини, яку вбиває ракета: український фігурист виступив на ЧЄ з "плямою крові" на сорочці

Іван Шмуратко надзвичайно потужно нагадав світові про жахи війни в Україні.

Український фігурист Іван Шмуратко на чемпіонаті Європи-2024 з фігурного катання у литовському Каунасі виступив з "плямою крові" на сорочці.

Під час свого виступу у короткій програмі на континентальній першості 22-річний українець розповів історію дитини, яку вбиває ракета, а також батька, який продовжує жити з цим далі.

Потім у довільній програмі Шмуратко показав подальший розвиток цієї трагічної історії. Він вийшов на лід у білій сорочці з червоною плямою, яка символізує кров.

У коментарі Суспільне Спорт український фігрист пояснив, що його номер – про астрал, стан перебування між життям та смертю. А вихід на лід у сорочці з червоною плямою символізує загибель людей від ракет.

"Який зміст вкладав? Астрал, між життям та смертю. Не більше, і не менше. Неспівставно більше можна передати, ніж словами. Елемент з кров'ю? Бо ось так воно є, буквально. Люди від ракет так вмирають, з кров'ю", – сказав Шмуратко.

За свій виступ Шмуратко отримав 140,70 бала, це 12-й результат у довільній програмі. А за сумою балів (коротка + довільна) мав 210,65 бала – 14-те місце.

Додамо, що Шмуратко – учасник і фіналіст Олімпійських ігор-2022 (24-те місце), учасник чемпіонатів світу (найкращий результат – 21-ше місце 2021 року).

На чемпіонаті Європи з фігурного катання Шмуратко виступає втретє у кар'єрі. На Євро-2022 показав найкращий за 20 років результат України в чоловічому одиночному катанні – 12-те місце.

"Одна з 28 воєн і конфліктів у світі": голова МОК спробував виправдати допущення росіян до Олімпіади

Репрезентація кривавого режиму: чеський журнал запропонував форму для росіян та білорусів на ОІ-2024

"Російський прапор весь у крові": українські спортсмени – про допущення атлетів з РФ до ОІ-2024

Джерело матеріала
loader