Генерал Ходжес відповів, чи можуть окупанти знову піти на Харків
Генерал Ходжес відповів, чи можуть окупанти знову піти на Харків

Генерал Ходжес відповів, чи можуть окупанти знову піти на Харків

Російські окупанти не наважаться на повторну кампанію з захоплення Харкова.

Таку думку висловив офіцер армії США у відставці, який обіймав посаду командувача армії США в Європі Бен Ходжес в інтерв’ю виданню Sestry. "Не бачу доказів цьому. Коли дивишся на те, що вони роблять зараз - марнують людські життя, тому що їм начхати на власні втрати - це нескінченні лобові атаки, погано підготовлені й організовані, які намагаються зламати українських захисників. І їм це не вдається", - констатував Ходжес.

Він додав, що проблема в тому, що росіяни продовжать кидати у м'ясорубку призовників, яким не пощастило. "Але я не бачу, щоб у них була така можливість. Принаймні зараз", - зауважив військовий і додав, що між цим не може сказати, що вони не спробують це зробити, оскільки Кремль шукає яку-небудь перемогу.

Він пояснив, що наразі не бачить, щоб у окуантів були великі бронетанкові сили, які можна було б використати для оточення або захоплення Харкова. "Але, якщо у них є сили для цього, вони добре попрацювали над тим, щоб їх приховати, тому що я не бачу їх зараз. Але я не маю доступу до секретних розвідувальних даних, наприклад до того, що бачать супутники. Але я б довіряв генералу Залужному, українському Генштабу, у них є можливість дізнатися, чи існує значна загроза для Харкова", - розповів Ходжес.

Ймовірний наступ на Харків

9 січня начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо заявив, що для нового наступу на Харків російським загарбницьким військам треба здійснити велику кількість підготовчих заходів, наразі військові не фіксують такої підготовки. 

А перед цим газета The Telegraph, посилаючись на джерело, пов'язане з українською арміюєю, повідомила про підготовку до наступу РФ на Харків. Журналісти повідомили, що Україна розцінює постійні обстріли Харкова з різного озброєння як підготовку до великомасштабного наступу. За їхніми даними, окупанти можуть почати наступ 15 січня.

Теги за темою
Харків
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader