Байден запросив лідерів Конгресу на особисту зустріч для обговорення допомоги Україні
Байден запросив лідерів Конгресу на особисту зустріч для обговорення допомоги Україні

Байден запросив лідерів Конгресу на особисту зустріч для обговорення допомоги Україні

Президент США Джо Байден запросив лідерів Конгресу на зустріч у Білому домі, щоб обговорити свій запит на фінансування України, Ізраїлю та кордону.

Президент і його помічники попередили, що відмова схвалити фінансування може принести перемогу президенту РФ Володимиру Путіну, чиї війська вторглися в Україну два роки тому, пише The New York Times

На питання журналістів про те, чи є запрошення Байдена сигналом про те, що Білий дім може запропонувати республіканцям щось нове, прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр відповіла, що переговори "тривають". "Ми вважаємо, що все йде добре, і хочемо побачити двопартійну угоду...",- зазначила вона.

У зв'язку з цим видання нагадало, що на вихідних Байден заявив, що готовий піти на поступки в питанні кордону.

Зустріч в Білому домі стане першою особистою бесідою між Байденом і лідерами Конгресу за останні кілька місяців. А помічники президента із законодавства та нацбезпеки вели переговори зі своїми колегами на Капітолійському пагорбі ще до різдвяних канікул.

Білий дім перебуває під зростаючим тиском з боку лідерів обох партій, які вимагають вирішення міграційної кризи в США.

Допомога США Україні

Наприкінці 2023 року США надали новий пакет військової допомоги Україні на суму $250 млн.

При цьому Білий дім ще в 2023 році запросив у Конгресу додаткову фінансову допомогу Україні та Ізраїлю, проте запит так і не був схвалений. Перед новорічними святами республіканці пішли на канікули без остаточного голосування. Каменем спотикання стало питання безпеки американського кордону. 

Джерело матеріала
loader
loader