Зауваження Ради до законопроєкту про мобілізацію: Стефанчук назвав головні
Зауваження Ради до законопроєкту про мобілізацію: Стефанчук назвав головні

Зауваження Ради до законопроєкту про мобілізацію: Стефанчук назвав головні

Парламент передав уряду свої зауваження до законопроєкту про мобілізацію, зокрема щодо порушення конституційних прав громадян та призову людей з інвалідністю третьої групи.

Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв’ю Укрінформу.

– Парламент передав свої зауваження. Основні, які можу назвати – це питання обмеження конституційних прав громадян, залученості до війська інвалідів третьої групи, доцільності та прийнятності електронного вирішення питань, пов’язаних з обліком військовозобов’язаних, а також низки соціальних гарантій для військовослужбовців, – уточнив спікер парламенту.

За його словами, народні депутати спільно з військовими далі працюють над формуванням правильного мобілізаційного механізму.

Зараз дивляться

Стефанчук зауважив, що конкретні терміни подання доопрацьованого документа не обговорювалися.

– Адже для нас важливий не строк, для нас важлива якість правового матеріалу, який надходить до Верховної Ради. Щойно він буде готовий, ми знову розпочнемо предметний розгляд, – сказав він і додав, що цей документ Рада також ретельно вивчатиме на відповідність конституційним принципам, правам і свободам людини й громадянина, а також на адаптацію до умов воєнного стану.

11 січня законопроєкт №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – Кабінету міністрів України.

Того ж дня у Міноборони заявили, що вже з урахуванням усіх пропозицій, погоджених у робочому порядку з депутатами на засіданнях Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Кабмін Законопроект
Джерело матеріала
loader