У Китаї знайшли артефакти віком понад 55 тисяч років
У Китаї знайшли артефакти віком понад 55 тисяч років

У Китаї знайшли артефакти віком понад 55 тисяч років

Велика кількість артефактів з каменю, кістки і рогу була знайдена на стоянці Чуандун на південному заході китайської провінції Гуйчжоу.

У провінції Гуйчжоу на південному заході Китаю археологи виявили велику кількість артефактів з каменю, кістки і рогу, які були виготовлені стародавніми людьми понад 55 000 років тому. Про це Сіньхуа.

Вважається, що стоянка Гуйчжоу, вперше виявлена в 1978 році, існувала в кінці середнього палеоліту, пізньому палеоліті і неоліті.

Нинішні розкопки на цьому місці були третіми з моменту відкриття пам’ятки і тривали близько двох років. За цей час археологи відкрили новий шар ґрунту, де знайшли понад 100 тисяч кісток тварин, понад 10 000 глиняних і кам’яних посудин, а також понад 2 500 предметів з кістки або рогу.

Серед знайдених артефактів науковці виявили скам’янілість корінного зуба Neoanthropus Homo sapiens, предка сучасної “людини розумної” (Homo sapiens), віком 50 000 – 60 000 років.

Вони також розкопали три могили, яким близько 10 000 років, виявивши людські кістки і кістяні артефакти, включаючи кістяний рибальський гачок.

Попередні два розкопки принесли понад 10 тисяч керамічних виробів, кістяних артефактів, скам’янілостей тварин і людей, а також два майже цілих людських черепа.

Human , along with over 10,000 stone artifacts, 2,500 bone & horn artifacts, and over 100,000 animal bones have been found at the Chuandong site in SW China’s Guizhou, indicating human activities existed in the area as early as 55,000 yrs ago and lasted till 8,000 yrs ago

— China Science (@ChinaScience)

Раніше повідомлялося, що середньовічну рукавичку, датовану 14 століттям, знайшли під час розкопок на південний схід від замку Кібург.



Джерело матеріала
loader
loader