Справа Гринкевичів: суд заарештував ще одного фігуранта
Справа Гринкевичів: суд заарештував ще одного фігуранта

Справа Гринкевичів: суд заарештував ще одного фігуранта

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід ще одному фігуранту у справі про постачання неякісного одягу для ЗСУ, відомої як справа Гринкевичів. Його заарештували на два місяці. 

Про це у коментарі "РБК-Україна" повідомила речниця Офісу генерального прокурора України Надія Максимець. Відомо, що у якості альтернативи суд застосував можливість внесення застави

"За клопотанням Офісу генерального прокурора суд заарештував на 2 місяці другого фігуранта кримінального провадження щодо поставки неякісного одягу для ЗСУ. У якості альтернативи суд застосував можливість внесення підозрюваним застави у сумі 500 001 528 грн. (165 126 прожиткових)", – додала Максимець.

Джерела "РБК-Україна" стверджують, що заарештований – Володимир Тимків.

Справа Гринкевичів: основне

29 грудня 2023 року львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича затримали при спробі дати хабар у розмірі 500 тисяч доларів одному з керівників слідчого управління ДБР. Гроші він пропонував за зняття арешту з майна підконтрольних йому компаній, накладеного в рамках кримінального провадження. 

Відомо, що компанії цього бізнесмена є одним із найбільших постачальників Міноборони – він отримав 23 тендери на постачання одягу армії на понад 1,5 млрд грн. Багато угод так і не виконано, виконано частково або за завищеними цінами. Сума збитків може перевищувати 1 млрд грн.

11 січня Держбюро розслідувань заявило, що майно сімʼї Гринкевичів та компаній, підконтрольних бізнесмену було арештовано. Водночас в Міноборони повідомили, що розривають усі договори із цими компаніями. Згодом оборонне відомство звернулося до ДБР, аби міністерство визнали потерпілою стороною в цій справі.

Джерело матеріала
loader
loader