Українські хакери викрали важливі документи про 500 об'єктів Міноборони РФ
Українські хакери викрали важливі документи про 500 об'єктів Міноборони РФ

Українські хакери викрали важливі документи про 500 об'єктів Міноборони РФ

Українські хакери угруповання Blackjack, які, ймовірно, мають відношення до СБУ, "зламали" стратегічне російське держпідприємство і викрали його документацію. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на власні джерела.

- Українські кібервоїни скачали понад 1,2 ТБ даних "Головного військово-будівельного управління по спеціальних об'єктах". Це понад 500 паспортів військових об'єктів міноборони РФ - арсенали озброєння, майданчики зенітно-ракетних комплексів, штаби, казарми, у тому числі розташовані на захоплених ворогом територіях України, а також інша технічно-проектна документація, - розповіли джерела видання.

Хакери також знесли 7 серверів та зашифрували понад 150 комп'ютерів співробітників установи. Фактично російські спецбудівники залишилися без усього масиву даних та резервних копій інформації. Окрім іншого, здобута документація, мабуть, зможе допомогти українським військовим.

  • Раніше хакери з ІТ-Армії отримали дані трьох тисяч компаній Росії. А це 200 Гб приватних даних. Такими є результати роботи за останні півроку.
  • У січні нинішнього року українські хакери виклав до мережі повну базу даних найбільшого російського комерційного банку "Альфа-банк". Це дані банку про 38 млн клієнтів за 20 років. У основі є як фізичні, і юридичних осіб, загальна кількість записів понад 115 млн.
Джерело матеріала
loader
loader