Путін вимагає знайти за кордоном майно СРСР та Російської імперії: про що йдеться в його розпорядженні
Путін вимагає знайти за кордоном майно СРСР та Російської імперії: про що йдеться в його розпорядженні

Путін вимагає знайти за кордоном майно СРСР та Російської імперії: про що йдеться в його розпорядженні

Президент Росії Володимир Путін вимагає знайти за кордоном нерухомість часів Російської імперії та СРСР, що належить РФ. На все це буде витрачено гроші з федерального бюджету Росії.

Для здійснення задуманого Путін видав окреме розпорядження. За яким, цим питанням займатиметься Управління справами президента.

Путін вимагає знайти майно Російської імперії за кордоном

Якщо знайти що-небудь вдасться, об'єкт потрібно буде оформити. А також надати йому юридичний захист.

Так, наголошується в документі, виділені з держбюджету кошти призначені для покриття витрат, пов'язаних зі "здійсненням пошуку нерухомого майна РФ, колишньої Російської імперії, колишнього СРСР, належним оформленням прав та юридичним захистом цього майна".

Чому це важливо

Зазначимо: після введення санкцій Росія не може скористатися своїми активами за кордоном. Ба більше:

  • у січні 2024 року країни Євросоюзу розпочали реалізацію пропозиції Єврокомісії про використання доходів від 300 млрд доларів заморожених активів Росії на користь України;
  • у грудні-2023 адміністрація президента США Джо Байдена розпочала термінові переговори з країнами G7 про передачу заморожених російських активів Україні.

При цьому, за даними Reuters, російська влада не бачить реальних можливостей перешкодити конфіскації заморожених валютних резервів РФ. "В душі всі вже попрощалися з резервами", – сказав один із наближених до влади в Кремлі джерел агентства.

Як повідомляв OBOZ.UA, тим часом в Мінфіні Росії поскаржилися, що жителі країни почали "в кишенях" вивозити з неї золото. Причому "надто багато". Причина – поки що це є законним способом обійти мито. Втім невдовзі влада країни цю можливість прибере – проєкт про обмеження вивезення дорогоцінного матеріалу вже готується.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader