Трамп категорично проти компромісів щодо кордону, від чого залежить допомога Україні
Трамп категорично проти компромісів щодо кордону, від чого залежить допомога Україні

Трамп категорично проти компромісів щодо кордону, від чого залежить допомога Україні

Журналісти пишуть, що Дональд Трамп звернувся до законодавців-республіканців. Він закликав їх відкинути компроміс щодо безпеки кордонів США.

Республіканці повинні діяти рішуче

Колишній президент США заявив, що республіканці повинні сказати "Ні" будь-якій угоді, в якій немає "всього необхідного" для зупинки потоку мігрантів.

У виданні The Hill зазначають, що відповідне послання Трампа чинитиме тиск на спікера Майка Джонсона, котрий є республіканцем. Щоб він дотримувався цієї ж лінії.

Власне, пан Джонсон перебуває під тиском як з боку Республіканської партії Сенату, так і з боку Білого дому. Від нього вимагають погодитися на угоду, підготуванням якої займаються у Сенаті.

Проти того, що нагадує спробу Трампа зірвати угоду з Сенатом, виступили члени керівної команди Макконнелла. Лідер республіканців у Сенаті Джон Тьюн, котрий є другим за рейтингом лідером партії у Сенаті, наголосив, що "це не допоможе".

Він підкреслив, що сенатський пакет щодо України – найкращий шанс для республіканців спинити потік мігрантів. Звернімо увагу, що лиш у грудні кордон перетнули 300 тисяч осіб, що стало рекордним місячним показником за всю історію.

Там є низка пунктів, які є хорошою, консервативною політикою щодо кордонів, яку ми намагалися втілити в життя роками,
– зауважив він.

Власне, Дональд Трамп майбутню угоду Сенату розкритикував у дописі у четвер на сайті Truth Social.

Я не думаю, що ми взагалі повинні укладати угоду про кордон, якщо ми не отримаємо ВСЕ необхідне, щоб зупинити ВТОРГНЕННЯ мільйонів і мільйонів людей, багато з яких приїхали з невідомих частин світу, в нашу колись велику, яка незабаром знову стане великою, країну!
– написав він у своїй соціальній мережі.

Джонсон спілкувався з Трампом

Звернімо увагу, що Майк Джонсон часто обговорює з Дональдом Трампом питання, яке стосується посилення кордонів. З ним він також спілкувався перед нарадою, яку проводив Джо Байден. Під час неї торкалися питань кордону та допомоги Україні.

Як пишуть в ABC, Джонсон жорстко вимагає, щоб реформи міграційної політики мали більше обмежень. І це попри те, що у Сенаті вдалося досягнути двопартійного компромісу.

Під час спілкування з Джонсоном Трамп заявив, що проти будь-якої угоди, яку можуть ухвалити між Сенатом і адміністрацією Білого дому. Спікер з думкою експрезидента США погодився, пишуть у виданні. Джонсон додав, що це питання обговорюють "досить часто" та "кожні кілька днів".

Теги за темою
США Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader