Закінчити війну за добу: Фейгін пояснив, чому Трамп вірить в можливість угоди з Путіним
Закінчити війну за добу: Фейгін пояснив, чому Трамп вірить в можливість угоди з Путіним

Закінчити війну за добу: Фейгін пояснив, чому Трамп вірить в можливість угоди з Путіним

Дональд Трамп справді вірить, що з Володимиром Путіним можна домовитися про припинення війни в Україні, бо за своєю бізнесовою звичкою дивиться на неї як на звичайний комерційний конфлікт. Таку думку в інтерв’ю "Еспресо" висловив російський опозиційний блогер Марк Фейгін.

На його думку, в першу чергу українців має турбувати та обставина, що Трамп не боїться піднімати тему війни в Україні та розповідати про свої хороші стосунки з Путіним в межах своєї передвиборчої кампанії.

"Він не намагається замовчувати це питання, уникнути його під час передвиборчої кампанії – ні, він чітко його позначає. Чому це важливо? Якщо раптом він переможе на виборах, він скаже: слухайте, я ж вас не обманював, шановні виборці й партнери США, я ж казав під час передвиборчої кампанії про свою позицію – що я домовлюся з Путіним, що ми нормально домовимося, все поділимо і вирішимо", – пояснює Фейгін.

Друге, що турбує блогера в заявах Трампа – це відсутність конкретики щодо умов, на яких він планує домовитися з Путіним про закінчення війни.

"Подарувати 20% [території України]? А 80%? Ти погодився, добре, з Путіним домовився, запропонував цей план Україні. А 80% залишаються суверенними? Вони йдуть у НАТО, у ЄС? Можливо, Трамп гадає, що він просто розпиляє: ось твоя частина прибутків, ось моя. Він так думає, як девелопер, він не перестав ним бути", – зауважує Фейгін.

На думку блогера, в цій ситуації Київ має діяти активніше, пробувати з’ясувати в оточення Трампа, якої стратегії він планує дотримуватися після повернення в Білий дім. 

"Щонайменше бажано було б отримати гарантії від республіканського істеблішменту, навіть оточення Трампа, що принципово стратегічно нічого не зміниться, що Україну підтримуватимуть у війні з Москвою", – каже Фейгін.

Війна в Україні: позиція Трампа

Як писав УНІАН, колишній президент США Дональд Трамп неодноразово стверджував, що "дуже швидко" покінчить з війною в Україні. При цьому він посилається по свої буцімто хороші відносини з Володимиром Путіним та Володимиром Зеленським.

Пізніше він заявив, що у разі перемоги на виборах може зупинити війну в Україні ще до своєї інавгурації. При цьому він жодним чином не пояснив, як саме планує врегулювати конфлікт, де агресор не приховує наміру знищити жертву.

Теги за темою
Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader