Розслідування триває з 2022 року – директор ДБР про справу Мазепи
Розслідування триває з 2022 року – директор ДБР про справу Мазепи

Розслідування триває з 2022 року – директор ДБР про справу Мазепи

Провадження про незаконне відчуження земель Київської гідроелектростанції, фігурантом якого є бізнесмен Ігор Мазепа, ДБР розслідує ще з січня 2022 року.

Про це заявив директор ДБР Олексій Сухачов під час брифінгу у понеділок, 22 січня.

— Провадження розслідує ДБР з січня 2022 року. Нам передали розслідування, за фактом заволодіння земель та гідротехнічних споруд на території Київської області, яке з 2014 року розслідувалося різними органами досудового розслідування, — сказав Сухачов.

Він повідомив, що до схеми також причетні посадовці Держгеокадастру та інші чиновники, які є суб’єктами ДБР. Тому відомство займається розслідуванням цього провадження.

Зараз дивляться

За його словами, працівники ДБР провели експертизи та слідчі дії, які дали змогу довести причетність до цієї оборудки не лише чиновників Держгеокадастру, а й бізнесменів-забудовників.

Сухачов зазначив, що нині встановлено 12 осіб, причетних до оборудки. За його словами, “це не весь список”, а серед тих, хто отримав підозру, “три відомі бізнесмени, які поділили між собою територію та домовились з усіма, хто ухвалював потрібні для них рішення, й почали втілювати оборудку”.

Що відомо про справу Мазепи

18 січня засновника інвестиційної компанії Concorde Capital під час проходження українсько-польського кордону у пункті пропуску Шегині.

У різних регіонах України правоохоронці затримали ще трьох інших фігурантів, зокрема брата Мазепи.

У ДБР зазначили, що злочинну організацію, яка протиправно заволоділа понад 7 га земель, де розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС, викрили наприкінці листопада 2023 року. Встановлено, що входили до неї майже 20 осіб.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

19 січня Печерський районний суд Києва .

Теги за темою
розслідування ДБР
Джерело матеріала
loader