Хакери «поклали» провайдера, яким користувалися ФСБ та Кремль
Хакери «поклали» провайдера, яким користувалися ФСБ та Кремль

Хакери «поклали» провайдера, яким користувалися ФСБ та Кремль

У Росії внаслідок дій кіберволонтерів стався масштабний збій у роботі інтернет-провайдера "Акадо-Телеком". Ця компанія надає послуги кільком державним структурам, включаючи адміністрацію президента РФ, ФСБ, ФСТ, органам місцевого самоврядування в Москві та інших регіонах, а також "Сбербанку" та іншим організаціям. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

- 21 та 22 січня безліч російських користувачів зіткнулися з проблемою відсутності інтернету та неможливості зв'язатися з службою підтримки "Акадо". Це спричинило труднощі або повну неможливість роботи державних відомств агресора не тільки в Москві, де розташована штаб-квартира провайдера, а й у різних регіонах Росії, — йдеться в повідомленні.

На даний момент точний масштаб шкоди для Росії уточнюється, але збій, що стався, істотно торкнувся діяльності кількох державних структур і організацій.

  • 19 січня Україна здійснила кібератак на державне підприємство РФ, що призведе до тимчасової паралізації будівництва нових військових об'єктів у Москві.
  • 22 серпня українські хакери атакували російські онлайн-ресурси. Кібератаки вивела з ладу Центральний банк РФ та політичну партію "Справедлива Росія". Було припинено російські банківські послуги, пошук роботи SuperJob, рітейл-компанія DNS. Пропагандистські медіа.
Теги за темою
Росія Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader