У Росії масові протести ще в одному регіоні: вже почали відключати соцмережі
У Росії масові протести ще в одному регіоні: вже почали відключати соцмережі

У Росії масові протести ще в одному регіоні: вже почали відключати соцмережі

Найбільша кількість скарг на роботу месенджерів надходить від користувачів з Хабаровського краю, Якутії та Новосибірської області

Росіяни скаржаться на збій у роботі таких соцмереж як Telegram, WhatsApp і Viber. Це пов’язують із масовими протестами, що відбуваються у Якутії у зв’язку із вбивством чоловіка, в якому звинувачують уродженця Такжикистану.

Своєю чергою місцева влада пояснила, що збої пов’язані "профілактичними роботами, узгодженими з Роскомнаглядом". Про це повідомляє Telegram-канал ASTRA, посилаючись на слова читачів з Амурської та Орловської областей.

Так, за даними сервісу "Сбой.рф", найбільша кількість скарг на роботу месенджерів надходить від користувачів з Хабаровського краю, Якутії та Новосибірської області. Також скарги були і з Москви та інших міст та регіонів РФ.

"На цей час усі лінії зв’язку та стільникові оператори працюють у штатному режимі. У роботі месенджерів був технічний збій, ведуться профілактичні роботи, погоджені з Роскомнаглядом", — сказав виданню " Улус.Медіа" заступник міністра цифрового розвитку Республіки Саха Андрій Суслов.

Зазначається, що у середу, 24 січня, на кількох площах у Якутії відбуваються протести. Громадяни обурили вбивство 26-річного місцевого жителя. У цій справі підозрюваним є 18-річний уродженець Таджикистану.

"До мітингувальників вийшли заступник міністра внутрішніх справ Володимир Арбузов та заступник начальника поліції з охорони громадського порядку Олег Лебідь. Протестувальники запитували силовиків: "Ми ж їх не чіпали. Чому вони так поводяться?". У відповідь Лебідь сказав: "Вбивця затриманий. Він такий самий громадянин Росії, як ви. <…> Чоловіки, чого зібралися?", — пише паблік.

Глава республіки Айсен Ніколаєв написав про затримання підозрюваного та звернувся до мешканців. Він упевнений, що злочинець не залишиться безкарним.

"Упевнений: і слідчі, і суд підійдуть до справи без поблажливості, винні відповідатимуть за злочин за всією суворістю Закону. Зло не залишиться безкарним! Триматиму хід розслідування на особистому контролі", — написав він.

Водночас голова таджицької громади Ході Оєв записав відеозвернення до жителів Якутії, попросивши не судити весь народ за однією людиною.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 17 січня в російському Башкортостані тисячі людей вийшли на протест на захист активіста, якого судить путінський режим. Незабаром туди прибула "Росгвардія", щоб жорстоко розігнати незадоволених мітингувальників.

Теги за темою
Росія Протест Вбивство
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader