Стефанішина розповіла, чи позбавлять українських біженців виплат в країнах ЄС
Стефанішина розповіла, чи позбавлять українських біженців виплат в країнах ЄС

Стефанішина розповіла, чи позбавлять українських біженців виплат в країнах ЄС

Між Україною та ЄС дійсно тривають дискусії про повернення українських біженців, але сторони не обговорюють скорочення допомоги для українців від Євросоюзу.

Про це у коментарі Радіо Свобода заявила віцепрем’єр-міністерка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, яка перебуває у Брюсселі.

За її словами, між Києвом та Брюсселем йдуть переговори щодо того, як згодом “розглядати питання українців, як обговорювати питання повернення українців”.

Зараз дивляться

– Це – дуже складне питання до обговорення. І тут не можна обійтися закликами. Однозначно не є прямою позицією України те, що українці мають повертатися назад і тому має скорочуватися якась їм допомога – абсолютно ні. Це дискусія, яка триває, – сказала Стефанішина.

Віцепрем’єрка додає, що з боку офіційного Києва є принципова позиція, яка має на меті збереження прав на тимчасовий захист для біженців в ЄС, навіть у тому випадку, якщо воєнні дії з Росією припиняться.

– Інше питання – це фінансові виплати, оскільки йдеться про достатньо тривалий час. На жаль, війна продовжується. Вона триває майже два роки, і, відповідно, це такий певний рубіж для держав. Тому ми маємо визначатися стосовно фінансових, соціальних гарантій, які мають громадяни в кожній країні, – пояснила вона.

Вона додала, що цей діалог триває ще з початку повномасштабної війни.

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader