Стефанишина: Україна не наполягає на припиненні допомоги біженцям заради їх повернення
Стефанишина: Україна не наполягає на припиненні допомоги біженцям заради їх повернення

Стефанишина: Україна не наполягає на припиненні допомоги біженцям заради їх повернення

Поширена ЗМІ інформація про те, що Київ веде переговори з Брюсселем щодо повернення українських біженців, які тимчасово перебувають на території країн-членів ЄС, не відповідає дійсності. Україна вважає, що її громадяни, які перебувають в інших країнах, повинні мати право на захист навіть після завершення війни. Про це заявила віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, її цитує " Інтерфакс-Україна "

- Однозначно, не є прямою позицією України те, що українці мають повертатися назад, і тому має скорочуватися якась їм допомога (ЄС). Принципова позиція для нас полягає в тому, що громадяни України, які перебувають у Європейському союзі, мають право на тимчасовий захист, - сказала вона у Брюсселі. - Можливість мати тимчасовий захист має залишатися у будь-яких умовах, і у 25 році, і після нього, і навіть у разі припинення воєнних дій.

При цьому Стефанишина зазначила, що фінансові виплати - це зовсім інше питання і воно залишається на порядку денному. Оскільки війна триває, необхідно визначатися щодо соціальних гарантій, які є у громадян у кожній країні. А тому діалог України та ЄС триває.

  • Видання Politico із посиланням на свої джерела в дипколах ЄС повідомило, що Україна наполягає на тому, щоб майбутні міграційні правила Євросоюзу допомогли забезпечити повернення більшої кількості українців додому наступного року.
  • Раніше радник керівника Офісу президента України та колишній нардеп Сергій Лещенко заявив, що європейським країнам варто припинити допомогу українським біженцям, щоб вони повернулися додому.
Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader