Російський суд оголосив вирок Ігорю Стрєлкову-Гіркіну
Російський суд оголосив вирок Ігорю Стрєлкову-Гіркіну

Російський суд оголосив вирок Ігорю Стрєлкову-Гіркіну

Ігор Стрєклов-Гіркін отримав вирок у вигляді чотирьох років колонії загального режиму.

Російські ЗМІ повідомили, що російського терориста звинуватили за частиною 2 статті 280 "Публічні заклики до екстремізму з використанням інтернету" Кримінального кодексу Російської Федерації

Підставою для цього стали дві публікації російського військового: у першій йшлося про повернення Криму Україні, а в другій про невиплати російським військовим. Один із цих постів (який саме – не повідомляється) визнали екстремістським і за ним висловили обвинувачення. 

Ігор Стрєлков став відомим у 2014 році, коли Росія розпочала війну на Донбасі. Тоді він керував загоном, який розпочав військові дії проти України. Того ж року Стрєлков ненадовго зайняв посаду міністра оборони так званої "ДНР". 

У листопаді 2022 року суд у Нідерландах засудив Ігоря Стрєлкова і ще двох фігурантів справи про катастрофу "боїнга" на Донбасі до довічного ув'язнення. Тоді він заявляв, що для нього "не залишилося безпечного місця на землі". 

Арешт Гіркіна - головні новини

21 липня Ігор Гіркін-Стрєлков потрапив до російського СІЗО. Його звинувачують у публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності в Інтернеті. Максимальне покарання, яке загрожує військовому злочинцю, - п'ять років позбавлення волі.

Згодом Гіркін-Стрєлков заявив, що боїться, що його чекає доля ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Злочинець розповів, що очікує обвинувального вироку, але ще більше побоюється, що його вб'ють. 

Джерело матеріала
loader
loader