Україна повернула додому вивезених у РФ підлітків 16 та 17 років
Україна повернула додому вивезених у РФ підлітків 16 та 17 років

Україна повернула додому вивезених у РФ підлітків 16 та 17 років

Україні вдалося повернути додому ще двох неповнолітніх, яких Росія незаконно вивезла до Краснодарського краю. Про це повідомляє Telegram-канал голови Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна.

- Хлопець та дівчина, 16 та 17 років відповідно, жили у Кринках. Після звільнення правобережжя ворог депортував дітей до Краснодарського краю, - пише Прокудін, додавши, що сім'ї вже об'єдналися з дітьми після їхнього повернення в Україну.

З початку повномасштабного вторгнення Росія на постійній основі депортує українських дітей до анексованого Криму, Білорусі чи віддалених районів Росії. Як розповідав уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець, в Україні загалом вдалося повернути 500 дітей.

  • 22 січня Лубинець розповів, що з тимчасово окупованої території Донецької області росіяни нібито вивезли на реабілітацію 17 дітей з інвалідністю. Їх відправили до реабілітаційного центру "Вогник" під Москвою.
  • За даними Yale Humanitarian Research Lab, понад 2400 дітей віком від шести до 17 років були переведені в різні об'єкти в Білорусі, де проводилося політичне, культурне перевиховання та військове навчання на користь Білорусі та Росії. Таких центрів щонайменше 13.
Теги за темою
Діти окупація
Джерело матеріала
loader
loader