10 найкращих фільмів Елізабет Дебікі
10 найкращих фільмів Елізабет Дебікі

10 найкращих фільмів Елізабет Дебікі

2024 року Елізабет Дебікі отримала свій перший «Золотий глобус» за роль принцеси Діани у серіалі «Корона». Раніше актриса знялася в цілій низці знакових фільмів та відомих серіалів. Серед них були картини різноманітних жанрів та стилів, що дозволило розкрити всю різнобічність таланту актриси. Нижче ми перерахуємо десятку картин, яким актриса подарувала свої найкращі ролі.

Нічний адміністратор

Колишнього британського солдата Джонатана Пайна (Тома Хіддлстона) найняли співробітницею розвідки Берр (Олівія Колман). Між двома розвідувальними організаціями, що базуються в Уайтхоллі та Вашингтоні, існує альянс, який відправляє Пайна до синдикату з торгівлі зброєю. Він має втертися в довіру торговця зброєю Річарда Ропера (Хью Лорі), його дівчини Джед (Елізабет Дебікі) та підручного Коркорана (Том Холландер).

Вдови

Історія про дружин грабіжників, які загинули під час невдалого нальоту. Новоспечені вдови беруться самі закінчити розпочате, розібратися з поліцією та конкурентами, а головне — з’ясувати, хто ж підставив їхніх чоловіків.

Віта та Вірджинія

В епоху моралі, блискучого джазу і контрабандного алкоголю світська левиця Віта Секвілл-Уест знайомиться з «королевою літературою» Вірджинією Вульф. Яскраве протистояння переростає у взаємну симпатію, а симпатія — в запаморочливий роман, який вразить вищу громаду і назавжди змінить їхнє життя.

Мистецтво пограбування

Дія розгортається в Італії у 1970-ті. Після проведеної разом пристрасної ночі арт-критик Джеймс запрошує красуню Береніс поїхати відпочити в розкішний маєток на озері Комо. Його власник та колекціонер мистецтва Джозеф пропонує Джеймсу взяти інтерв’ю у відомого художника-затворника, який не спілкувався з пресою вже 50 років. Той з радістю погоджується, адже така можливість переверне всю його кар’єру, проте план має заковика — Джеймс зобов’язаний викрасти одну з рідкісних картин із майстерні самітника…

Тенет

Дія фільму розпочинається під час концерту оркестру у Києві. На концертний зал відбувається напад, і ми йдемо за безіменним агентом ЦРУ, який працює під прикриттям, щоб повернути колегу та дивний артефакт. Єдине ім’я, яке ми маємо для цього персонажа, – Протагоніст. Він провалює завдання, потрапляє в полон і піддається тортурам. Щоб захистити себе та своїх союзників, він приймає пігулку ціаніду. Як з’ясовується, таблетка фальшива і за фактом є запрошенням вступити до нової розвідувальної служби.

Так він стає частиною надсекретного завдання, відомого під назвою “Тенет”. Місія протагоніста – дізнатися більше. Це призводить його до секретного об’єкта, де він повинен навчитися інверсії. Протагоніст використовує цю інформацію, щоб вистежити торговця зброєю Прію Сінгх в Мумбаї. Він дізнається, що вона є членом Tenet, і вона розкриває, що людина, яка купує її технології майбутнього, – російський олігарх на ім’я Андрій Сатор (Кеннет Брана). Ми дізнаємося, що Сатор хворий на рак і вмирає.

Він так злий на смерть, будучи мільярдером, що об’єднує ці куби, які припиняють існування, щоб світ не міг жити без нього. Він створює перевернуту ядерну бомбу, щоб знищити все, що існує. Головна проблема полягає в тому, що якщо у вас є перевернута ядерна бомба, вона створить безкінечний хаос і знищить світ.

Корона (5 та 6 сезони)

Фінальні сезони серіалу, присвяченого нелегкому життю королеви, переплітаються з актуальними подіями сучасного світу. Даний проект вже встановив нову планку як найдорожчу екранізацію біографічних історій на Нетфліксі. Життєвий шлях Єлизавети добігає свого трагічного кінця. Автори серіалу розкривають безліч секретів з архівів, які ще ніде не публікувалися. Істотна частка сюжету у фінальному сезоні присвячена останнім місяцям життя принцеси Діани.

А також з того, як починався запаморочливий роман принца Вільяма та Кейт Міддлтон. Автори не оминають і становлення такої важливої постаті в британському політичному істеблішменті, як прем’єр-міністр Тоні Блер. Але основна частина сюжету, звичайно ж, закрутиться навколо найвідомішої королеви та боротьби спадкоємців престолу після її смерті.

Агенти U.N.C.L.E.

Початок 1960-х років, розпал холодної війни. У центрі фільму агент ЦРУ Наполеон Соло та співробітник КДБ Ілля Курякін. Вимушено відклавши ворожнечу, вони об’єднуються для спільної місії — зупинити міжнародну злочинну неофашистську організацію, яка прагне дестабілізувати тендітний баланс сил шляхом поширення ядерної зброї та технологій. Єдина зачіпка дуету – Габі, дочка зниклого німецького вченого, який є ключем для проникнення до злочинної організації. Вони повинні знайти його та запобігти світовій катастрофі.

Великий Гетсбі

На протилежному березі бухти проживає сестра Ніка на ім’я Дейзі зі своїм чоловіком аристократом та гульвісою Томом Бьюкененом. Через деякий час Нік потрапить у світ багатіїв і стає свідком їх злетів і падінь. Джей Гетсбі мешкає у великому особняку. Щодня його відвідує велика кількість людей. Усі говорять про розміри та джерела його багатства. Проте нікому нічого невідомо про минуле Гетсбі. Через час Нік та Гетсбі починають дружити і Ніку Каррауею стає відомо, що його таємничий сусід закоханий у Дезі. Після трагедії він вирішує написати історію про Гетсбі, історію про кохання і нескінченні метання.

Парадокс Кловерфілда

Фільм розповідає про події в космосі, де група вчених прагне перевірити нове джерело енергії, здатне задовольнити усі зростаючі потреби людства. Декілька невдалих експериментів вже залишили дослідників у розпачі, але раптово остання спроба виявляється успішною. Проте радість вчених виявляється передчасною, оскільки незабаром після успішних випробувань на космічній станції починають відбуватися незрозумілі події. З часом герої фільму змушені боротися за своє життя. Чи зможуть вони розгадати ситуацію та чи розкриють природу цих загадкових явищ?

Розповідь

Матері успішної журналістки Дженніфер вдається знайти її раннє оповідання — історію 13-річної дівчинки про свої стосунки з двома дорослими тренерами. Невідповідності між знайденими записами та власними спогадами спонукають Дженніфер з’ясувати місцезнаходження своїх колишніх коханців. Паралельно вона має зустрітися зі своїм 13-річним двійником, що зруйнує всі уявлення Дженніфер про себе.

Ці фільми є лише малою частиною кар’єри Елізабет Дебікі, демонструючи її майстерність та різноманітність акторських ролей.

Джерело матеріала
loader
loader