Техас проти Вашингтона: у США розгоряється конфлікт зі "свободолюбним" штатом, Росія потирає руки
Техас проти Вашингтона: у США розгоряється конфлікт зі "свободолюбним" штатом, Росія потирає руки

Техас проти Вашингтона: у США розгоряється конфлікт зі "свободолюбним" штатом, Росія потирає руки

Байден майже готовий застосувати "грубу" силу

США вже на крок ближче до громадянської війни, адже конфлікт з Техасом не вщухає. Його початком стала постанова Верховного суду, яка дозволяє федеральній владі прибрати стіну з колючого дроту, що губернатор штату Грег Еббот почав будувати вздовж кордону з Мексикою.

Про загострення конфлікту повідомляє Newsweek. Віцегубернатор штату Техас Ден Патрік закликав адміністрацію Джо Байдена не розпочинати конфронтацію з техаськими силовиками.

"Найбільшою помилкою, яку могла б зробити адміністрація Байдена, було б зіткнутися з правоохоронними органами чи нашими військовими, нашою національною гвардією на нашому кордоні, у цьому парку, коли ми насправді робимо роботу, яку хоче американський народ ", — сказав Патрік.

Відео з операції "Самотня зірка"

У Техасі на фоні скандалу з міграцією посилились заклики до виходу штату зі складу США. Раніше лідер руху "Тексіт" Деніел Міллер пробував використати цю ситуацію та включити питання про незалежність Техасу до бюлетеня на республіканських праймериз, які розпочалися у США.

Воно набрало 139 456 голосів – за мінімально необхідних 97 тисяч. Але партійна влада відмовила "Тексіту", посилаючись на порушення термінів подання заявки.

При цьому революціонери не вгамувалися, вони побудували стіну з колючого дроту на кордоні з Мексикою, та продовжили операцію "Самотня зірка". Байден дав Техасу добу на припинення незаконних дій, і закликав зняти всі обмеження та повернути владу федеральним органам.

Генеральний прокурор штату Кен Пекстон не впевнений у наступних діях президента США, він наголосив, що кожне прийняте ним рішення було поганим для країни. Пекстон вважає, що Байден знаходиться у партнерських відносинах з "латиноамериканськими наркокартелями".

Раніше губернатори-республіканці 25 штатів підтримали губернатора Техасу Грега Ебботта у його протистоянні федеральному уряду щодо кордону з Мексикою.

Медведєв про ситуацію з Техасом

Напружена ситуація у США неабияк радує владу Росії, Медведєв вже говорить о перспективах створення "Техаської Народної Республіки". Він зауважив, що минулого року лише "жартівливо передбачив" те, що зараз вже коїться в штатах.

Раніше "Телеграф" писав, що міністерство оборони США підтвердило початок переговорів щодо виведення військ з Іраку.

Теги за темою
США Джо Байден
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader