Яке свято 27 січня та чому краще утриматися від покупок
Яке свято 27 січня та чому краще утриматися від покупок

Яке свято 27 січня та чому краще утриматися від покупок

У суботу, 27 січня, відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Віряни сьогодні вшановують перенесення мощей святого Іоанна Златоуста.

27 січня (9 лютого за старим календарем) у церковному календарі – день перенесення мощей Іоанна Златоуста.

Святий вважається одним з головних Вселенських Святителів разом з Василем Великим і Григорієм Богословом. Він народився близько 347 року, все своє життя Іоанн допомагав нужденним та проповідував християнство.

Зараз дивляться

Взимку 406 року через хворобу Златоуст виявився прикутий до ліжка і незабаром помер. З часом його мощі були перенесені до Константинополя.

Щорічно 27 січня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Саме цього дня 1945-го року звільнили в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.

Офіційно визнано, що за час Голокосту було вбито понад 6 млн євреїв. Україна втратила 1,5 млн євреїв, які були знищені прямо на території держави, в ямах та ярах на околицях міст і сіл.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту був запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН 1 листопада 2005-го року. Україна на державному рівні вперше відзначила цю пам’ятну дату у 2012 році.

День ангела сьогодні відзначають Дмитро, Іван, Петро та Ян.

На Златоустів день не варто мити голову, інакше можна захворіти. Не рекомендується сваритися, ображатися та з’ясовувати стосунки з іншими.

Сьогодні не варто робити будь-які покупки, тому що придбана річ не принесе радості. Також не можна приймати та дарувати подарунки.

Цього дня було заведено збиратися сім’єю біля вогню в печі. Наші предки вірили, що на Златоустів день за допомогою тепла і вогню можна зцілити будь-які хвороби.

  • Низько пливуть хмари — до сильного холоду.
  • Заметіль цього дня – рік буде врожайним.
  • Запітніли вікна – погода зіпсується.
  • Білий місяць – до холодів, червоний – до морозів.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader
loader