Астрономи виявили 21 червону гігантську зірку
Астрономи виявили 21 червону гігантську зірку

Астрономи виявили 21 червону гігантську зірку

Під час проведення великого огляду космосу, астрономи виявили безліч нових змінних зірок, включаючи як молоді, і старі. Дивним відкриттям став новий тип червоних гігантів, раніше невідомих науці. Про це пише sciencealert.com.

У глибині центру нашої галактики астрономи виявили 21 червону гігантську зірку, яка періодично змінює свою яскравість. Це новий вид червоних гігантів, відомих як "старі курці".

У центрі нашої галактики міститься велика кількість важких елементів, і тому ці червоні гіганти мають високий рівень металевості. Згодом вони можуть викидати хмари пилу, що тимчасово затьмарюють світло зірки. Таким чином, зірка тимчасово зникає з поля зору, а потім знову стає яскравіше, коли хмари розсіюються.

Астрономи виявили протозірки - зірки, що тільки що утворилися, на яких періодично відбуваються сильні спалахи. У процесі набору маси вони збільшується їх яскравість. Багато хто з цих зірок прихований космічним пилом, але в інфрачервоному світлі вони стають видимими.

Дослідники припускають, що викид хмар диму в зірках може бути викликаний конвекційними потоками та нестабільністю всередині них.

  • 26 січня компанія Virgin Galactic провела свій шостий комерційний космічний політ, у рамках якого українка Ліна Бороздіна та ще три туристи побували у суборбітальному космосі. Усі вони благополучно повернулися Землю.
    22 січня вчені з Космічного центру Джонсона в Х'юстоні відкрили контейнер з астероїдним пилом віком 4,6 мільярда років.
Теги за темою
Космос Зірки
Джерело матеріала
loader
loader