Ізраїль у сектор Газі вже знешкодив половину бойовиків ХАМАС, – Галант
Ізраїль у сектор Газі вже знешкодив половину бойовиків ХАМАС, – Галант

Ізраїль у сектор Газі вже знешкодив половину бойовиків ХАМАС, – Галант

За менш ніж чотири місяці війни в секторі Гази  ХАМАС втратив вже половину своїх бойовиків – вбитими та пораненими. В ЦАХАЛі заявляють, що ліквідували щонайменше  чверть терористів цього угрупування, таку ж кількість було поранено.

Про це сказав Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант у розмові з резервістами ЦАХАЛу. Його слова цитує The Times of Israel. 

 "Ми ведемо довгу війну, але в кінці ми зламаємо ХАМАС", – каже Галлант. 

Однак, за словами міністра, попереду ще місяці війни.

"Терористи залишаються, і ми боремося з осередками опору… це займе місяці, а не один день", – сказав він.

Водночас Галлант зазначив, що ХАМАС ослаблений, оскільки половина бойовиків вибула зі строю, а в тих, що залишилися, закінчуються і снаряди, і припаси. 

"З іншого боку, у них немає припасів, у них немає боєприпасів і у них немає підкріплення. Їм важко доглядати за собою, за пораненими та інше. Ми вже вбили щонайменше чверть терористів ХАМАС, стільки ж поранено", – наголосив Галлант.

Як повідомляв OBOZ.UA:

Ізраїль вивів із півночі Гази одну з чотирьох дивізій на період перепідготовки та зосередив свої дії на півдні та центрі сектора. Водночас Цахал почав новий великий наступ на півдні сектора Гази.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна продовжуватиме війну проти ХАМАС "до кінця – до повної перемоги". Він зазначив, що в питанні завершення війни Ізраїль розглядає можливість взяти під свій контроль Філадельфійський коридору уздовж кордону Гази та Єгипту.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader