Акторка Ірина Гатун заявила, що їздила в окупований Крим законно
Акторка Ірина Гатун заявила, що їздила в окупований Крим законно

Акторка Ірина Гатун заявила, що їздила в окупований Крим законно

Акторка "Вечірнього Кварталу" Ірина Гатун в інтерв'ю Коротко про вперше прокоментувала світлини з тимчасового окупованого Криму. За її словами, на територію півострова вона їздила у 2015, 2018 та 2019 роках до подруги, не порушуючи при цьому українського законодавства.

– Я їздила туди, щоб підтримати близьку подругу, яка підтримує Україну, але через певні обставини змушена жити на тимчасово окупованій росією території. Подруга тоді тільки-но народила дитину, до того ж дуже болісно сприйняла ситуацію з анексією. І через це у неї погіршилося здоров’я. Подруга зараз вже має двох дітей і не може виїхати з ними, вона постійно каже, що їй там тошно, тому просила приїхати і допомогти...Але коли я їздила в Крим, я не порушувала закону. В’їзд та виїзд на територію тимчасово окупованого півострова я здійснювала з українським паспортом через територію України – через офіційний контрольний пункт в’їзду-виїзду «Каланчак». Виходить, що зараз люди гноблять мене, українку, за те, що я поїхала з української сторони з українським внутрішнім паспортом в наш український Крим, - розповіла акторка.

За словами Гатун, в Криму і досі знаходяться українські люди, які люблять та підтримують Україну.

Світлини Гатун з окупованого Криму почали обговорювати на фоні скандалу з номером "Вечірнього Кварталу", у якому Гатун зіграла переселенку зі Скадовська. Гумористів розкритикували через недоречний гумор. Ірина Гатун та партнер по номеру Юрій Великий вибачилися та пояснили, що не хотіли нікого образити, а лиш мали на меті підтримати російськомовних людей, які переходять на українську.

Джерело матеріала
loader
loader