ЗСУ прокоментували атаку авіації на військовий аеродром у Криму
ЗСУ прокоментували атаку авіації на військовий аеродром у Криму

ЗСУ прокоментували атаку авіації на військовий аеродром у Криму

Вчорашня атака Збройних сил України авіації на кримський Бельбек, де розташовний військовий аеродром окупантів, була доволі успішною. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Військовий наголосив, що російська ППО у Бельбеку недопрацювала. Утім, деталі він відмовився назвати.

«Можу повідомити лише, що скоріш за все, недопрацювала. Але будемо чекати на офіційні повідомлення. Бачили ці чудові кадри з Бельбеку, куди, як наголосив очільник Повітряних сил ЗСУ, українські авіатори мають повернутись», – сказав військовий в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання, чи може він сказати, по яких об’єктах працювало російське ППО у Бельбеку.

Плетенчук за секунду додав, що «і ми, обов’язково маємо повернутися в Крим – кримські моряки». За його інформацією, наразі росіяни продовжують бути присутніми у повітряному просторі над Чорним морем, здебільшого проводять розвідку.

«На жаль, присутність їх там є сьогодні. Здебільшого ведуть розвідку. Перебувають різні одиниці, періодично міняються. Але здебільшого, з тої інформації, що я бачив останню, проводили саме заходи з розвідки повітряного простору», –сказав Плетенчук.

Згодом на території тимчасово окупованого Криму сьогодні знову пролунали вибухи. Очевидці стверджують про роботу протиповітряної оборони. Місцеві мешканці повідомили про потужні вибухи у Севастополі, а також Сакському районі. Зокрема з'явились кадри диму в небі над селище Гвардійське Сімферопольського району. Пізніше вибухи пролунали ще й Щолкіне, яке розташоване на Керченському півострові, а на у Північній частині Севастополя щось почало горіти. Як повідомляли місцеві пабліки, орієнтовано пожежа сталася в районі аеродрому Бельбек.

Згодом у вищому українському командуванні натякнули на причетність ЗСУ до ударів по окупованому Криму.

Джерело матеріала
loader
loader