У Києві розробляють нові правила утримання домашніх тварин: які зміни
У Києві розробляють нові правила утримання домашніх тварин: які зміни

У Києві розробляють нові правила утримання домашніх тварин: які зміни

Мешканців Києва запрошують приєднатися до розробки оновлених норм утримання собак і котів у місті, які потрібно адаптувати до європейських законів та вимог сучасності.

Як повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, чинні норми утримання домашніх тварин були прийняті у 2007 році та востаннє зазнали змін 7 років тому. За цей час змінились деякі норми національного законодавства в питанні поводження з тваринами.

Зокрема, планується розширити вимоги до утримання котів і собак у Києві:

  • забезпечити наявність на домашній тварині нашийника з ідентифікаційними позначками, а також повідець для вигулу собак і намордника для собак небезпечних порід;
  • заборонити жебракування з тваринами;
  • заборонити залишати тварину саму в закритому салоні авто при температурі повітря більше +20°C та менше +5°C .

Кияни мають можливість приєднатися до розробки нових правил, залишаючи свої пропозиції через спеціальну форму.

Для внесення змін до вимог утримання тварин буде створена робоча група, яка базуватиметься в Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА. У склад групи увійдуть депутати Київради, представники організацій зоозахисту та фахівці комунального підприємства "Київська міська лікарня ветеринарної медицини".

Для участі в робочій групі необхідно до 7 лютого 2024 року включно надіслати письмову заяву в довільній формі на електронну адресу: ecology@kyivcity.gov.ua з темою листа "Правила утримання домашніх тварин".

Джерело матеріала
loader
loader