Повернути слух одним уколом: вчені створили новий метод лікування глухоти
Повернути слух одним уколом: вчені створили новий метод лікування глухоти

Повернути слух одним уколом: вчені створили новий метод лікування глухоти

Вчені виявили, що вроджену глухоту можна лікувати за допомогою генної інженерії.

П’ятеро дітей дошкільного віку, які мали вади слуху внаслідок спадкової хвороби, почали чути та вимовляти свої перші слова.

Ефективність нового методу лікування глухоти

Новий метод лікування, який використовує генну інженерію вже пройшов клінічні випробування. За допомогою цієї терапії, дитячі нервові зв’язки, порушені спадковою мутацією, відновлюються.

Зараз дивляться

Всього було проведено шість операцій, п’ять з них були успішними.

Вчені вже розпочали аналізувати, чому одна операція була не вдалою. Вони не виключають, що повторне лікування може вирішити проблему.

Як працює генна терапія

Вроджена глухота, викликана генетичним збоєм DFNB9. Він порушує нервовий зв’язок між внутрішнім вухом та головним мозком. В результаті, передача нервових імпульсів від слухових рецепторів до мозку стає неможливою.

Цю мутацію детально вивчили науковці, і створили генну терапію для її корекції.

Інженери вживили в геном дітей здорову копію пошкодженого гена за допомогою вірусу, який ввели у внутрішнє вухо шляхом ін’єкції.

Після ін’єкції, вірус «ремонтує» пошкоджену ДНК. Так забезпечується нормальне розмноження клітин та виробництво необхідного білка для передачі нервових сигналів від слухових рецепторів до мозку.

Цей процес поступово покращує слух дітей.

Експерти вважають, що генну терапію для лікування глухоти можуть схвалити в США протягом найближчих років. Тоді медики зможуть застосовувати його для лікування дітей з вродженими вадами слуху.

Джерело матеріала
loader
loader