На фронті загинув стронгмен та рекордсмен України Олександр Білоконь
На фронті загинув стронгмен та рекордсмен України Олександр Білоконь

На фронті загинув стронгмен та рекордсмен України Олександр Білоконь

На фронті загинув чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу, рекордсмен України Олександр Білоконь. Про це повідомили віцепрезидент Асоціації спортивної боротьби України Вадим Кісіль, Білоцерківська організація спорту "БОС" та Укрінформ.

- Олександр був одним з найсильніших людей України. Ще у 2017 році в центрі Одеси він встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причіпом, заповненого людьми. У 2020 році Олександр Білоконь здобув Майстра спорту по богатирським іграм. Вічна памʼять, вічна слава Герою. Щирі співчуття рідним та близьким. Царство Небесне, - написав Кісіль у своєму фейсбуці.

Уродженець міста Біла Церква Київської області Олександр Білоконь загинув у віці 32 років, стронгмена мобілізували в березні 2023 року. У 2017 році у віці 26 років він встановив рекорд України з переміщення тягача з причепом, заповненим людьми. Чоловікові вдалося зрушити з місця і протягнути на 47 см вагу в 15,7 тонни, з яких 13,3 тонни - вага вантажівки, решта ваги - люди. У 2020 році виборов титул «Найсильнішої людини України» в 95-й ваговій категорії. У 2021 році Білоконь встановив рекорд України з перетягування вантажівок.

  • 1 лютого французькі волонтери загинули внаслідок російського масованого обстрілу Берислава на Херсонщині з використанням безпілотників.
  • У листопаді 2023 року на фронті загинув віцепрезидент Федерації шахів України Артем Сачук, який пішов на війну добровольцем.
Джерело матеріала
loader
loader