Палата представників проголосує за допомогу Ізраїлю без коштів для Україні
Палата представників проголосує за допомогу Ізраїлю без коштів для Україні

Палата представників проголосує за допомогу Ізраїлю без коштів для Україні

Спікер нижньої палати Конгресу США Майк Джонсон  заявив, що наступного тижня конгресмени голосуватимуть за виділення Ізраїлю допомоги у розмірі $17,6 мільярдів. Окремий пакет не передбачає коштів для України.

Про це пише Bloomberg.

За словами Джонсона, поспіх потрібен, "для швидкого надання допомоги Ізраїлю в його боротьбі з Хамас", а часу на розгляд пакету, який поєднує допомогу Україні та Ізраїлю з положеннями безпеки на кордоні США і Мексики, "немає". Цю пропозицію незабаром оприлюднить Сенат після тривалих переговорів.,

"Оприлюднений у суботу законопроєкт щодо Ізраїлю є останньою ознакою того, що республіканці в Палаті представників готові відкласти рішення про допомогу Україні на невизначений термін через суперечки щодо міграційної політики США. Допомога Ізраїлю набагато популярніша в республіканців у Палаті представників, ніж допомога Україні", - пише видання.

Законопроект передбачає кошти на ізраїльські системи протиракетної оборони "Залізний купол" і "Залізний промінь", кошти на військові операції США на Близькому Сході (3,3 мільярдів доларів) та посилений захист американського персоналу в посольствах (200 мільйонів доларів).

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр назвала цей законопроєкт "цинічним політичним маневром".

"Протягом кількох місяців адміністрація працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку, яка захистить наш кордон і надасть підтримку народам України та Ізраїлю. Саме тоді, коли законодавчий текст вже майже готовий, республіканці в Палаті представників вдаються до свого останнього цинічного політичного маневру. Безпека Ізраїлю має бути святинею, а не політичною грою", – йдеться у заяві Жан-П’єр, опублікованій на сайті Білого дому. 

Речниця додала, що адміністрація президента США «рішуче виступає проти цього виверту». За словами Жан-П’єр, цей законопроєкт нічого не робить для захисту кордону, а також для допомоги народу України у захисті від агресії Путіна. Крім того, зазначила речниця Білого дому, документ відмовляє в гуманітарній допомозі палестинському цивільному населенню, більшість з яких жінки та діти, яку ізраїльтяни підтримують, відкриваючи шлях доступу. 

"Натомість республіканці в Палаті представників повинні працювати над цими нагальними питаннями національної безпеки у двопартійному форматі, як це роблять адміністрація та Сенат", – додала Жан-П’єр.

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader