Що охоплюватиме 13 пакет санкцій ЄС проти Росії до річниці вторгнення – подробиці
Що охоплюватиме 13 пакет санкцій ЄС проти Росії до річниці вторгнення – подробиці

Що охоплюватиме 13 пакет санкцій ЄС проти Росії до річниці вторгнення – подробиці

Новий пакет санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації охоплюватиме лише чорні списки.

Посадовець ЄС повідомив у коментарі Радіо Свобода, що Європейська служба із зовнішніх справ пропонуватиме лише індивідуальні санкції у 13 пакеті обмежень.

– Пакет потрібен до дворіччя (повномасштабної, – Ред.) війни. Часу небагато, тому ЄС пропонує лише індивідуальні санкції, що й зроблять партнери G7. Водночас Єврокомісія працюватиме над запровадженням секторальних, ухвалених санкцій, боротьбу з обходом, – зазначив він.

Санкції ЄС проти РФ до річниці вторгнення

Згідно з очікуваннями європейського посадовця, пропозиції подадуть Комітету постійних представників наступного тижня.

Зараз дивляться

Єврокомісія має 245 пропозицій для санкцій проти нових осіб. Серед них – 160 компаній і людей, причетних до виробництва дронів, боєприпасів та інших товарів військового призначення.

Зокрема, 18 пропозицій стосувалися постачання озброєння до КНДР, 10 компаній і фізичних осіб з Білорусі. Серед відомих імен – адмірал Чорноморського флоту Росії та губернатор Тульської області.

Санкції за депортацію українських дітей

До списку 13 пакету санкцій від ЄС проти Росії включать людей, причетних до депортації українських дітей, поширення російської пропаганди, суддів, компанії з нерухомості та транспортні підприємства.

Зокрема, у пропозиціях Єврокомісія згадано компанію Сонатек, яка може бути пов’язаною зі шпигунським програмним забезпеченням.

За словами джерела, Єврокомісія представить у додатках 24 нових пункти, пов’язаних з закупівлями компонентів для виробництва дронів. Деякі держави ЄС критикують Комісію через те, що пакет санкцій містить лише індивідуальні обмеження.

Теги за темою
Білорусь КНДР
Джерело матеріала
loader
loader