Sony готує ремейк культового ексклюзиву PlayStation, про який довго просили фанати
Sony готує ремейк культового ексклюзиву PlayStation, про який довго просили фанати

Sony готує ремейк культового ексклюзиву PlayStation, про який довго просили фанати

Uncharted, пригодницький бойовик про втрачені скарби в дусі Індіана Джонс у форматі відеоігор, залишається одним з найголовніших і найуспішніших IP від PlayStation, проте франшиза вже давно знаходиться в сплячому стані. У мережі з'явилася інформація, що перша Uncharted може отримати ремейк.

Відразу кілька авторитетних джерел незалежно один від одного повідомляють, що проєкт вже нібито знаходиться в розробці, але яка студія його робить, невідомо. Випустити гру збираються на PS5.

Випуск свіжої версії Uncharted не став би дивним, враховуючи, що в останній час Sony любить випускати всілякі перевидання, ремастери та ремейки. У каталозі компанії вже є оновлені The Last Of Us і Demon's Souls для PS5, та й більш свіжі ігри теж періодично перевидаються.

Зауважимо, що перша частина Uncharted, яка отримала підзаголовок Drake's Fortune, вже перевипускалася на PlayStation 4 у складі збірки Uncharted: The Nathan Drake Collection, проте тоді ігри лише трохи осучаснили. Цього разу мова йде, судячи з усього, про повноцінний ремейк, який отримає сучасну графіку і перероблений геймплей.

На сьогодні останнім ігровим проєктом у франшизі є Uncharted: The Lost Legacy, що вийшла на PS4 ще в 2017 році. А в 2022 році серія Uncharted вперше дебютувала на ПК у складі збірки Legacy of Thieves Collection.

Нова частина Uncharted: що відомо

  • Довгий час вважалося, що нова частина серії розробляється силами окремої команди в San Diego Studio. Раніше згадана студія випускала спортивні симулятори з серії MLB the Show. Підтвердження цих припущень не надходили.
  • Декілька років тому про нову Uncharted писав інсайдер і репортер Bloomberg Джейсон Шрайер. За його даними, над продовженням серії працювала одна з команд Bend Studio під наглядом Naughty Dog. Однак розробники Days Gone попросили Sony дозволити їм створити власний проєкт і отримали схвалення.
  • Як зараз йдуть справи з новою Uncharted, невідомо. Але Naughty Dog вже заявляла, що працює відразу над декількома іграми. Можливо, продовження пригодницької серії є серед них.
Джерело матеріала
loader