У ботсаду Гришка розпустилася рослина з «лебединою шиєю»
У ботсаду Гришка розпустилася рослина з «лебединою шиєю»

У ботсаду Гришка розпустилася рослина з «лебединою шиєю»

У Національному ботанічному саду імені М. Гришка в Києві розпустилася «відтягнута агава», або як її ще називають «агава-лись хвіст» або «лебедина шия». Про це Вечірньому Києву розповіла інженер відділу тропічних та субтропічних рослин Ірина Марчук

- У агави вигнутий квітконос, що виростає до двох метрів, нагадує лебедину шию. Після відцвітання формується декоративний пензлик, схожий на хвіст лева. Цей вид зберігає свою декоративність з моменту початку та до завершення цвітіння, – розповіла вона.

Рослина була посаджена в 2006 році і її унікальність полягає в тому, що час від проростання насіння до цвітіння може тривати до 30 років. На відміну від інших агав, які цвітуть один раз в житті і потім вмирають, цей вид названий «відтягнута», відтягує цей процес і утворює бічні розетки, проте досягти цвітіння в штучних умовах буває дуже складно.

Нинішня експозиція ботанічного саду Гришка включає 50 видів кактусів і більше 70 видів суккулентних рослин, що належать до 15 різних сімейств. Рослини представлені з урахуванням екологічних особливостей, поєднуючись за принципом їх природного походження в аридних зонах, таких як Центральна та Південна Америка, Південна та Південно-Західна Африка, Мадагаскар.

  • 15 січня у Дніпрі селекціонер розробив новий мініатюрний сорт фіалки та присвятив його пам'яті Максима "Далі" Кривцова з Рівного, який загинув на фронті.
  • 5 січня Бессарабії почали розквітати червонокнижну рослину пізноквіти анкарські, яку часто називають «брандушкою».
  • Коротко про писало про те, як харків'янин вирощував і рятував під обстрілами маракуйю, інжир та гранат.
У ботсаду Гришка розпустилася рослина з «лебединою шиєю» - Фото 1
У ботсаду Гришка розпустилася рослина з «лебединою шиєю» - Фото 2
У ботсаду Гришка розпустилася рослина з «лебединою шиєю» - Фото 3
У ботсаду Гришка розпустилася рослина з «лебединою шиєю» - Фото 4
Фото
Фото
05 Лютого19:38

 

 

 

 

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader