Байден заявив про намір накласти вето на законопроект щодо підтримки Ізраїля без України
Байден заявив про намір накласти вето на законопроект щодо підтримки Ізраїля без України

Байден заявив про намір накласти вето на законопроект щодо підтримки Ізраїля без України

Президент Джо Байдена  має намір використати право вето щодо законопроєкту, який передбачає підтримку Ізраїлю без включення допомоги Україні.  Як пише The Hill, про це йдеться в повідомленні адміністрації Сполучених Штатів.

Голосування щодо цього законопроєкту, яке було оголошено спікером Палати представників від республіканців Майком Джонсоном 

У заяві відзначено, що адміністрація кілька місяців співпрацювала з двопартійною групою сенаторів з метою досягнення угоди з приводу національної безпеки, що охоплює підтримку України та Ізраїлю, а також надання гуманітарної допомоги цивільному населенню, яке постраждало від конфліктів у всьому світі.

- Адміністрація наполегливо закликає обидві палати Конгресу відкинути цей політичний хід та замість цього якнайшвидше направити на стіл президента двопартійний закон про додаткові кошти на випадок надзвичайних ситуацій у сфері національної безпеки, – наголошують у Білому домі.

 На намір Байдена ветувати законопроект вже відреагував спікер Палати представників від республіканців  Майк Джонсон.  Він заявив, що у своїй заяві вважає намір президента "актом зради", заявляючи, що такий крок кидає нашого союзника, Ізраїль, у часи найбільшої потреби.

  • Сенатори США опублікували угоду по кордону 5 лютого. Вона передбачає виділення грошей на підтримку України, Ізраїлю та Тайваня. В той же день Джонсон заявив, що документ "гірший, ніж очікувався" і пообіцяв його "поховати". 
  •  Лідер демократів у сенаті Чак Шумер та його колега-республіканець Мітч Макконнелл заявили, що  підтримують компроміс у 118,3 мільярда доларів, що включає фінансування України та Ізраїлю. 
Теги за темою
США Джо Байден
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader