Вже четверті за останні роки: в Ірані заявили про спільні військові навчання з Росією та Китаєм
Вже четверті за останні роки: в Ірані заявили про спільні військові навчання з Росією та Китаєм

Вже четверті за останні роки: в Ірані заявили про спільні військові навчання з Росією та Китаєм

Командувач ВМС Ірану контр-адмірал Шахрам Ірані заявив, що його країна має намір провести спільні військові навчання з Китаєм та державою-терористом Росією. Заходи мають відбутися до 19 березня.

Шахрам Ірані видав, що навчання пройдуть з метою "забезпечення регіональної безпеки та реалізації спільних інтересів". Про це повідомляє Tasnim News Agency.

Командувач іранських ВМС зазначив, що для участі у спільних навчаннях також запрошено низку інших країн. Однак у своєму виступі він згадав тільки про Росію та Китай.

Також він розповів, що найважливішою стратегією ВМС Ірану у нинішній ситуації є "захист інтересів та економічних ресурсів ісламської системи та народу".

"Супроводжуючи іранські кораблі в морі, ми захищаємо судноплавство Ісламської Республіки Іран і допомагаємо країнам, які потребують підтримки, для забезпечення безпеки", – заявив Шахрам Ірані.

Крім того, він додав, що найближчим часом кілька нових кораблів увійдуть до складу військово-морського флоту Ірану.

Варто зазначити, що якщо РФ, Іран та Китай проведуть навчання на початку весни 2024 року, то це будуть вже четверті спільні навчання із цими країнами за останні роки.

Нагадаємо, Сполучені Штати звернулися до Китаю з проханням допомогти у боротьбі з єменськими хуситами, які продовжують атакувати комерційні судна у Червоному морі. Зокрема, американська сторона просить, щоб Пекін закликав Іран вплинути на бойовиків.

Раніше повідомлялося, що Іран може "вийти з-під контролю" та виробити достатню кількість збройного збагаченого урану для ядерної зброї за тиждень. Для цього країна використала б лише 60% своїх запасів, а решта може витратити на виготовлення шести боєголовок за один місяць.

Як повідомляв OBOZ.UA, Іран похвалився, що тримає чотири військові флотилії у міжнародних водах. Які саме завдання вони там виконують, у ВМС не уточнили, але запевнили, що "діють, незважаючи на змову ворогів".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader