Ізраїль надасть всім українським біженцям посвідки на постійне проживання
Ізраїль надасть всім українським біженцям посвідки на постійне проживання

Ізраїль надасть всім українським біженцям посвідки на постійне проживання

Документ, який надає тимчасовий захист від видворення з країни, українським біженцям мають видати протягом місяця.

Окружний суд Тель-Авіва зобов’язав Управління з питань імміграції надати всім українським біженцям в Ізраїлі візу “Алеф-5”, яка надає тимчасовий захист від видворення. Про це у середу, 7 лютого,  газета Makor Rishon.

Рішення схвалила суддя Міхаль Агамон-Гонен. Вона зазначила, що влада не змогла визначити політику щодо українських біженців майже два роки, і тому суд змушений був втрутитися.

Агамон-Гонен зобов’язала Управління у справах іммігрантів упродовж місяця видати всім українським біженцям в Ізраїлі вищезгадану візу та опублікувати це рішення на офіційному сайті.

“Віза Алеф-5 надає статус тимчасового мешканця країни з правом на працевлаштування, медичне обслуговування, освіту та соціальне забезпечення”, – пояснила газета.

Зазначимо, з початку повномасштабного вторгнення Росії українці, які вимушено залишили батьківщину, досі перебувають у статусі туристів в Ізраїлі.

Станом на серпень 2023 року в Ізраїлі проживали понад 14 тисяч біженців з України. За даними українського посольства, після нападу Хамасу понад дві тисяч українців звернулися, щоб евакуюватися з країни та Смуги Гази. Трьома евакуаційними рейсами Ізраїль покинули 436 громадян України.

Як повідомлялося, у Канаді очікують, що в країну до 31 березня 2024 року прибудуть близько 90 тисяч українців, адже до цієї дати можна в’їхати у Канаду за візою CUAET, яка надає право на спеціальну підтримку. 



Теги за темою
Ізраїль українці
Джерело матеріала
loader
loader