Чому люди часто використовують кілька Windows на комп’ютері
Чому люди часто використовують кілька Windows на комп’ютері

Чому люди часто використовують кілька Windows на комп’ютері

Дуже часто просунуті користувачі використовують кілька операційних систем одному комп’ютері. Коли комп’ютер включається, то користувач вибирає якусь ОС йому запустити. Особливо популярно це було років 10-15 тому, коли люди могли використовувати кілька ранніх Windows та сучасних на одній машині. Також багато хто використовує зв’язку Windows + якусь збірку Linux. 

Любителі пограти у старі ігри

Не секрет, що гра, яка була випущена в певний період часу, буде добре адаптована до тієї операційної системи, яка потрібна. Так от багато хто любить пограти в олдскульні ігри, які будуть добре працювати на ОС минулих років. Так, звичайно, ігри можна запустити в режимі емуляції, але це зовсім не те. А деякі геймери для занурення в атмосферу минулих літ використовують старий пузатий монітор.

Можливість запускати старий софт

Тут приблизно так само, як і з іграми, але є нюанс. Якщо любителі адаптують старі ігри до більш сучасних операційних систем та їх часом можна запустити, то зазвичай старими програмами ніхто не займається. Іноді потрібна дуже стара програма, а вона не працюватиме в сучасній Windows навіть у режимі емуляції. Тут на допомогу приходить операційна система минулих років. У ній усе працюватиме нормально.

Ностальгія

Деякі користувачі відчувають позитивні емоції, коли використовують стару операційну систему. Згадайте лише один звук заставки якоїсь Windows 95 або Windows 98 — відразу наздоганяє ностальгія. Повноцінно працювати в такій ОС, на жаль, не вийде – якщо і запуститься браузер, то він не коректно відображатиме сторінки. Але ж можна спокійно працювати з текстовими документами, старими програмами та грати у давні ігри.

Робота в різних середовищах

Іноді потрібно запустити програму, яка не зможе запуститися на Windows. Наприклад, софт під Linux не працюватиме під Windows. Простіше зробити якусь маніпуляцію під іншою ОС. Саме так роблять просунуті користувачі.

Тестування ПЗ

Розробники часто мають кілька операційних систем для тестування своїх продуктів. Всюди є свої нюанси і потрібно все ретельно перевіряти. Також кілька ОС використовують і тестувальники, щоб знати про всі баги та проблеми.

Можливість порівняти та вивчити різні ОС

Декілька операційних систем на ПК — велика можливість вивчити роботу систем різних років. Для чого це потрібно? Та навіть банальна цікавість. Адже за комп’ютером вже давно ті, хто навіть жодного разу не бачив, наприклад, Windows XP або Windows 7. А ось поставивши ще одну ОС минулих років, можна поринути у ту атмосферу.

PS. ВАРТО РОЗУМІТИ, ЩО НА СУЧАСНЕ ЗАЛІЗО ЯКАСЬ ОС МИНУЛОГО ПОКОЛІННЯ МОЖЕ НЕ ВСТАНОВИТИСЬ — БАНАЛЬНО НЕМАЄ ДРАЙВЕРІВ. У МЕРЕЖІ Є БЕЗЛІЧ ІНСТРУКЦІЙ, ЯК ПОСТАВИТИ КІЛЬКА ОС НА СУЧАСНИЙ ПК – КОЖЕН ВИПАДОК ІНДИВІДУАЛЬНИЙ. Є ТАКОЖ МОЖЛИВІСТЬ ЗАПУСКАТИ НЕОБХІДНУ ОПЕРАЦІЙНУ СИСТЕМУ НА ВІРТУАЛЬНІЙ МАШИНІ.

Джерело матеріала
loader
loader