"Ми повинні нарешті прокинутися": у Німеччині обурилися затримкою допомоги США Україні
"Ми повинні нарешті прокинутися": у Німеччині обурилися затримкою допомоги США Україні

"Ми повинні нарешті прокинутися": у Німеччині обурилися затримкою допомоги США Україні

Німецькі політики висловили стурбованість тим, що республіканці в Сенаті США провалили голосування щодо надання Києву нової військової допомоги. Вони вважають це першим тривожним сигналом для майбутнього вільної та незалежної України, а також безпеки всієї Європи.

На їхню думку, європеські країни опиняться під ще більшою загрозою у разі повернення до президентства Дональда Трампа. Як передає DW, про це заявив голова комітету бундестагу з міжнародних справ Міхаель Рот із Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН).

"Блокування допомоги Україні в Конгресі – лише перше передвістя того, що ще може статися, якщо Дональд Трамп буде переобраний у Білий дім в листопаді. Тоді одразу безпека Європи більше не буде гарантовано. Майбутнє вільної та незалежної України опиниться у найвищій небезпеці", – попередив він.

Водночас німецький політик розкритикував і позицію Європейського Союзу, який "надто довго покладався" на те, що США продовжать надавати Україні всебічну військову підтримку.

"Ми, європейці, маємо нарешті взяти на себе більше відповідальності, щоб стримати та зупинити російський імперіалізм. Це правильний шлях, незалежно від того, як зватимуть наступного президента (США) – Трамп чи Байден", – закликав Міхаель Рот.

Експерт Християнсько-демократичного союзу (ХДС) із зовнішньої політики Норберт Реттген також вважає позицію республіканців у Сенаті "руйнівною для зовнішньополітичної ваги США".

На його думку, конфлікт між демократами та республіканцями в питанні допомоги Україні послаблює довіру союзників до Вашингтона й спонукає такі країни, як Китай та Іран, кинути Штатам військовий виклик. Політик одночасно закликав Європу зміцнювати її безпеку в світлі можливого повернення Трампа до президентської влади.

"Ми повинні нарешті прокинутися і підготуватися до можливого президентства Трампа, вкладаючи значні кошти у нашу власну безпеку", – наголосив Реттген.

Як повідомляв OBOZ.UA, посол України в США Оксана Маркарова зазначила, що 8 лютого Сенат США повторно розгляне законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, голосування за який провалив напередодні. Проте з нього виключать питання щодо американської міграційної реформи.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader