Спроба дестабілізації: СБУ виявила три таємні схрони з озброєнням окупантів
Спроба дестабілізації: СБУ виявила три таємні схрони з озброєнням окупантів

Спроба дестабілізації: СБУ виявила три таємні схрони з озброєнням окупантів

У Київській, Вінницькій та Закарпатській областях правоохоронці виявили схованки з російською зброєю. Зброя призначалася для використання окупантами та кримінальними елементами.

Що СБУ виявила у схронах

У СБУ повідомляють, що у Бучанському районі Київської області, правоохоронці виявили тайник, добре замаскований в покинутій будівлі. Він належав російським окупантам. В ході обшуку вилучено 5 гранатометів, включаючи протитанкові, та 12 бойових гранат російського виробництва.

В повідомленні зазначається, що цей тайник окупанти залишили під час втечі з Київщини. Планувалося, що вороже ДРГ використає сховане озброєння для вчинення диверсій на території столичного регіону.

СБУ виявили схованки зі зброєю окупантів / фото СБУ

Другу схованку правоохоронці виявили у Закарпатській області. Її облаштував кримінальник, який відбуває покарання у виправній установі за незаконний збут зброї.

Правоохоронці вилучили велику партію тротилу, пластиду з електродетонаторами, 7 бойових гранат та майже 600 набоїв. Як зазначається в повідомленні СБУ, зловмисник планував продати це озброєння через власні зв’язки на волі.

Третій тайник був виявлений на Вінниччині. У СБУ повідомляють, що було затримано торгівця зброєю, який намагався продати російські автомати "Калашникова", понад тисячу набоїв та десяток бойових гранат.

СБУ викриває зрадників: останні новини

  • Спільні дії СБУ та Національної поліції України перешкодили втечі колаборанта, який служив у підрозділах окупаційного МВС Росії в тимчасово захопленій Запорізькій області. Цей чоловік брав активну участь у викраденні та ув’язненні місцевих активістів руху опору.
  • 6 лютого співробітники СБУ викрили агентів російської ФСБ, які працювали в декількох регіонах України. Зокрема, мовиться про співробітника обласного управління Служби безпеки.
  • Також у Службі безпеки України заявили про викриття очільника одного зі структурних підрозділів Верховного Суду України, який виправдовував збройну агресію Росії та очікував на окупацію України.

Теги за темою
СБУ Кримінал
Джерело матеріала
loader
loader