Остін особисто поїде до Брюсселя на засідання «Рамштайн»
Остін особисто поїде до Брюсселя на засідання «Рамштайн»

Остін особисто поїде до Брюсселя на засідання «Рамштайн»

Остін особисто поїде до Брюсселя на засідання «Рамштайн»

У Брюсселі Ллойд Остін також візьме участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО.

Міністр оборони США Ллойд Остін особисто поїде до Брюсселя, аби взяти участь у 19-ому засіданні формату «Рамштайн» 14 лютого. Про це повідомив речник Пентагону Патрік Райдер.

«Міністр Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Браун-молодший наступного тижня поїдуть до Брюсселя (Бельгія), аби провести очну зустріч контактної групи з питань оборони України 14 лютого. Це буде 19-та зустріч, оскільки секретар Остін сформував міжнародну групу у квітні 2022 року», – зазначив Райдер. 

Під час засідання представники з майже пів сотні країн планують обговорити поточну ситуацію в Україні та подальшу підтримку з боку міжнародної спільноти. Засідання проводять, аби надалі «забезпечити український народ засобами, необхідними для захисту своєї суверенної території».

Крім того, 15 лютого Ллойд Остін візьме участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі.

Нагадаємо, у міністра оборони США Ллойда Остіна діагностували рак простати. Утім, у Білому домі не знали про це, допоки на початку січня 2024 року не з'явилася інформація у ЗМІ про госпіталізацію глави Пентагону. Остіна виписали 15 січня, певний час він ще перебував на домашньому лікуванні.

До президентських виборів у США ще дев’ять місяців, але це не зупинило спекуляцій на тему того, хто може очолити Пентагон, особливо на тлі повідомлень про проблеми зі здоров'ям нинішнього глави. Та у Білому домі заявляли, що президент Джо Байден не планує звільняти Остіна.

Джерело матеріала
loader
loader