Трамп заявив, що заохочував би Росію атакувати союзників по НАТО
Трамп заявив, що заохочував би Росію атакувати союзників по НАТО

Трамп заявив, що заохочував би Росію атакувати союзників по НАТО

Кандидат в президенти США Дональд Трамп заявив, що “заохочував” би Росію атакувати союзників по НАТО, які платять занадто мало – не виконують свої фінансові зобов’язання.

Про це пише видання The Guardian.

У Білому домі ці слова назвали жахливими і безглуздими.

Зараз дивляться

Трамп зробив цю заяву в суботу під час передвиборчої зустрічі в Конвеї, штат Південна Кароліна, напередодні праймеріз республіканських кандидатів у президенти, що відбудуться 24 лютого.

У суботу колишній президент США заявив, що на одній зустрічі в НАТО він сказав іншому главі держави, що США під його керівництвом не будуть захищати жодну країну, яка прострочила (платежі, – Ред.)

– Один з президентів великої країни встав і сказав: Ну, сер, якщо ми не заплатимо, і на нас нападе Росія, ви нас захистите? Я сказав: Ви не заплатили, ви прострочили?

Ні, я б не захищав вас. Насправді я б заохочував їх (росіян, – Ред.) робити все, що вони, чорт забирай, хочуть. Ви повинні платити. Ви повинні оплатити свої рахунки, – заявив Трамп.

Речник Білого дому Ендрю Бейтс наголосив, що заохочувати вторгнення в країни найближчих союзників НАТО з боку кривавих режимів – це жахливо і ненормально, і це ставить під загрозу американську національну безпеку, глобальну стабільність і економіку всередині країни.

Теги за темою
НАТО Дональд Трамп
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader