ЄС вперше може накласти санкції на фірми Китаю за співпрацю з РФ
ЄС вперше може накласти санкції на фірми Китаю за співпрацю з РФ

ЄС вперше може накласти санкції на фірми Китаю за співпрацю з РФ

Країни Євросоюзу готуються до вжиття санкційних заходів проти компаній на території Китаю, які продовжують надавати допомогу Росії на тлі війни з Україною.

За санкції мають проголосувати всі члени Союзу, і якщо це станеться – це стане першим випадком, коли європейський блок запровадить значні економічні обмеження проти китайських підприємств.

Їх, згідно з документом, опублікованим Брюсселем, звинувачують у “сприянні військовому та технологічному розвитку Росії або розвитку російського сектору оборони та безпеки”.

Зараз дивляться

Суть санкцій і які наслідки

Ці санкції передбачають заборону бізнесу з Європи торгувати з компаніями у Китаї, які потрапили до “чорного списку”.

Подібне рішення буде гранично виваженим, адже має значні наслідки для самого ЄС – там Пекін вважають своїм головним торговим партнером. Зокрема, наслідки розраховують у Німеччині, адже Китай є найбільшим ринком для автовиробників, зокрема Volkswagen AG.

Які компанії можуть потрапити до “чорного списку”

Пропозиції містять три китайські фірми та по одній з Індії, Шрі-Ланки, Сербії, Казахстану, Таїланду, Туреччини та Гонконгу.

Крім того, в рамках санкційного пакету проти компаній країни-агресора ЄС також запропонував запровадити санкції щодо більш ніж 110 фізичних та юридичних осіб на своїй території, так чи інакше пов’язаних із Росією.

Теги за темою
Євросоюз Китай санкції
Джерело матеріала
loader
loader