Трамп та Гейлі проти Байдена: кому більше довіряють республіканці
Трамп та Гейлі проти Байдена: кому більше довіряють республіканці

Трамп та Гейлі проти Байдена: кому більше довіряють республіканці

Трампвпевнено лідирує над Ніккі Хейлі в боротьбі за номінацію від Республіканської партії після вирішальних перемог на кокусах в Айові минулого місяця та праймеріз у Нью-Гемпширі. Гейлі пообіцяла продовжити наступні великі первинні вибори цього місяця в Південній Кароліні, де вона була губернатором.

Пише Financial Times.

Гейлі наголошувала на своєму зовнішньополітичному досвіді у своїй передвиборчій кампанії, але останнє опитування FT-Michigan Ross показало, що вона відстає від Байдена в економіці: 31 відсоток проти лише 21 відсотка для колишнього посла США в ООН. Трохи більше третини респондентів сказали, що не довіряють жодному.

Серед виборців-республіканців Гейлі впоралася з Байденом набагато гірше, ніж Трамп. Майже 85 відсотків республіканців заявили, що довіряють Трампу, ніж Байдену, тоді як лише 39 відсотків республіканців сказали, що довіряють Гейлі, ніж Байдену.

Опитування FT-Michigan Ross було проведено онлайн стратегами Демократичної партії Global Strategy Group і республіканською соціологічною компанією North Star Opinion Research з 2 по 5 лютого. Воно відображає думки 1006 зареєстрованих виборців по всій країні та має похибку плюс-мінус 3,1 процентних пунктів.

Хоча перегони Байдена проти Трампа були б матчем-реваншем 2020 року, вони не обов’язково будуть такими ж. Чинний президент на чотири роки старший, і вікові питання стоять ще гостріше. А Трамп ще більш радикальний і розкутий, ніж тоді, коли залишив посаду.

Також читайте про головніподводні камені в протистоянні Трампа та Байдена.

Теги за темою
Дональд Трамп вибори в США
Джерело матеріала
loader