Схвалення допомоги від США, обстріл Одеси та пожежа у Москві: головні новини 13 лютого
Схвалення допомоги від США, обстріл Одеси та пожежа у Москві: головні новини 13 лютого

Схвалення допомоги від США, обстріл Одеси та пожежа у Москві: головні новини 13 лютого

Головною подією дня стало схвалення Сенатом США допомоги Україні, в рамках якої $60 млрд повинні бути спрямовані на підтримку нашої держави у боротьбі з російською агресією. Це лише перший крок, далі законопроєкт мають підтримати у Палаті представників.

Також РФ завдала удару по Одесі авіаційною ракетою Х-59. Ворожа ціль була збита повітряною обороною нашої країни. На щастя, ніхто не постраждав.

Крім того, у Москві на заводі МіГ, що на Ленінградському проспекті, сталася пожежа. Гучно було і на окупованому півострові.

Зараз дивляться

Що відбулося в Україні та світі за добу 13 лютого 2024 року – читайте далі у матеріалі на сайті Факти ICTV.

  • Схвалення США допомоги Україні
  • Обстріл Одеси
  • Наслідки атаки Гуляйполя та Курилівки
  • Пожежа у Москві та вибухи у Криму
  • Ситуація на фронті
  • Блокада україно-польського кордону

Схвалення США допомоги Україні

, який окрім фінансової допомоги Ізраїлю та іншим союзникам Штатів має на меті підтримати Україну. З них понад $60 млрд повинні бути спрямовані нашій країні.

Президент України відреагував на довгоочікуване схвалення допомоги.

– Є позитив зі США: щойно Сенат проголосував за продовження підтримки нашої країни та воїнів. Рішення, заради якого ми багато працювали. Рішення, якого очікували не лише ми, а й багато інших народів, зокрема у Європі, – заявив глава держави.

Він зазначив, що це був перший крок, далі відбудеться голосування конгресменів у Палаті представників. Голова держави підкреслив, що Україна очікує на позитивне рішення.

Обстріл Одеси

В Одесі вдень 13 лютого Ворог з літаків тактичної авіації атакував місто керованою ракетою Х-59.

Сили протиповітряної оборони на підльоті з моря до Одеси знищили ворожу ракету. Уламками пошкоджено недобудову і скління кількох багатоповерхових будинків у прибережній зоні. Постраждалих, на щастя, немає.

Наслідки атаки Гуляйполя та Курилівки

Фото: ДСНС

Окупанти вгатили з артилерії по Гуляйполю Запорізької області.

У населеному пункті частково зруйновано житловий будинок, спалахнули пожежі.

Поранення дістав місцевий житель.

Крім того, зранку 13 лютого окупанти нанесли удари по селу Курилівка Куп’янського району. Загинули 2 людини, ще 2 отримали поранення. Зафіксоване влучання на територію фермерського господарства.

Пожежа у Москві та вибухи у Криму

У Москві сталася на Ленінградському проспекті.

Загоряння начебто виникло на другому та третьому поверхах будівлі. Площа пожежі становила 70 квадратних метрів.

Крім того, місцеві телеграм-канали вдень повідомляли, що у тимчасово окупованому Криму було чутно звуки вибухів. Через це у Красногвардійському районі окупованого півострова тремтіли шибки.

Ситуація на фронті

РФ веде штурми високої інтенсивності фактично по всій лінії фронту, а ЗСУ тримають оборону.

Наразі ключова мета оборонної операції ЗСУ – виснажити сили та ресурси окупантів, завдати їм максимальних втрат у вигляді живої сили та техніки.

— Для цього ми використовуємо наші оборонні укріплення, наші переваги в технічному плані, безпілотну авіацію, засоби радіоелектронної боротьби, утримання оборонних кордонів, — зазначив головнокомандувач ЗСУ

Крім того, як повідомив бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія , на Таврійському напрямку російські окупанти зазнали за минулу добу найбільше втрат з початку 2024 року. Водночас інтенсивність бойових дій зростає.

— Зусиллями мужніх воїнів Таврійського напрямку загальні втрати російських окупантів за минулу добу становлять 645 осіб. Найбільше з початку року, – повідомив він.

Блокада україно-польського кордону

Польські біля шостого пункту пропуску на кордоні з Україною – Корчова–Краківець.

– Близько 14:00 польські фермери розпочали акцію протесту неподалік від пункту пропуску Корчова, що навпроти українського Краківець. Згідно з інформацією від польських колег, пікетувальники мають намір на 1 годину заблокувати рух вантажівок, що прямують в Україну. Блокування пасажирського транспорту не здійснюватиметься, – повідомили у Державній прикордонній службі України.

Заблокованими лишаються ПП Ягодин, Рава-Руська, Шегині, Устилуг і Угринів.

Теги за темою
Одеса
Джерело матеріала
loader
loader