Співробітник київського музею звільнився через коментар про загиблу у Харкові родину
Співробітник київського музею звільнився через коментар про загиблу у Харкові родину

Співробітник київського музею звільнився через коментар про загиблу у Харкові родину

Співробітник музею історії України у Другій світовій війні звільнився через коментар на адресу загиблої у Харкові родини Путятіних. Роман Кабачій написав заяву за власним бажанням. Про це 14 лютого повідомили у фейсбуці музею.

- Старший науковий співробітник Роман Кабачій здійснив непростий крок, необхідний в умовах, що склалися. Він написав заяву на звільнення за власним бажанням. Національний музей історії України у Другій світовій війні припиняє з ним трудові відносини, - сказано в дописі.

10 лютого Офіс генпрокурора повідомив, що внаслідок російської атаки на нафтобазу в Харкові загинула родина місцевої прокурорки Ольги Путятіної - вона, її чоловік та троє синів. Роман Кабачій поширив допис на своїй сторінці у фейсбуці з коментарем, в якому поклав частину провину на загиблих: "Це той момент, коли родина не виїздить, тому що ти там держслужбовець (чи на держзарплаті)". На обурення й заклики до співчуття в коментарях він написав: "Співчуття кому? П'ятьом згорілим комкам?".

Спочатку музей заявив, що висловлювання Романа Кабачія є особистою думкою та не мають відношення до інших 250 співробітників. Сам Кабачій написав, що, як людина, що щодня читає про жертви на Херсонщині, де виріс, від щоденних обстрілів, ставить питанням, “чому ці люди там перебувають”.

  • Роман Кабачій - історик та журналіст, автор монографії ''Вигнані на степи. Депортація українців з Польщі на Південь України в 1944-1946 роках''. Випускник історичного факультету Херсонського державного педагогічного університету.
  • 12 лютого у Харкові попрощалися із сім'єю Путятіних. Наймолодшого члена сім'ї – десятимісячного Павла – поховали в одній могилі з матір'ю.
Теги за темою
російська агресія Харків Скандал
Джерело матеріала
loader
loader